EXCLUSIV - Procurorul Iacob, de trei ani pe urmele Elodiei: „Un deget dacă găsesc îmi e de-ajuns!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 29 august se împlinesc trei ani de când avocata Elodia Ghinescu a dispărut fără urmă de la locuinţa sa din cartierul braşovean Tractorul. Din biroul său de la Parchetul General, procurorul şef Marius Iacob a arătat reporterilor „Adevărul de Seară“ cât de mare s-a făcut dosarul „Elodia“

Nici acum, când ancheta în cazul tragediei de la Maternitatea Giuleşti îi mănâncă aproape tot timpul, Marius Iacob nu renunţă la căutarea avocatei, despre care este sigur că e moartă.

Mai citiţi şi:

Avocata familiei Ghinescu, ameninţată de poliţistul Cristian Cioacă

Pe 29 august se împlinesc trei ani de când avocata Elodia Ghinescu a dispărut fără urmă de la locuinţa sa din cartierul braşovean Tractorul. Din biroul său de la Parchetul General, procurorul şef Marius Iacob a arătat reporterilor „Adevărul de Seară“ cât de mare s-a făcut dosarul „Elodia“.

Sute de persoane audiate, mii de pagini de declaraţii sau interceptări telefonice şi zeci de lacuri şi păduri scotocite în căutarea cadavrului Elodiei. Acesta este bilanţul unuia dintre cele mai voluminoase dosare penale instrumentate de procurorii români în ultimii 20 de ani.


Trio inedit: Elodia-Cioacă-Iacob

Ceea ce la început a părut o simplă dispariţie s-a transformat, în scurt timp, într-un adevărat fenomen media. În centrul său, un trio inedit: avocata Elodia Ghinescu, dispărută de acasă în noaptea de 29 august 2007, soţul ei, poliţistul Cristian Cioacă, principalul suspect în dosar, şi procurorul Marius Iacob, care a transformat acest caz în pariul vieţii sale profesionale.

„Era mai simplu să nu ne băgăm, dar atunci nimeni nu ar fi încercat să descopere adevărul despre această tragedie. Eu dorm liniştit, pentru sunt absolut sigur că Elodia a fost ucisă şi nu voi renunţa până ce acest dosar nu va fi închis şi Cristian Cioacă nu va fi trimis în judecată“, a declarat Marius Iacob.

Nici măcar acum, în timp ce coordonează ancheta în cazul tragediei de la Maternitatea Giuleşti, Iacob nu renunţă la căutarea cadavrului Elodiei. „În următoarele două săptămâni vom verifica două lacuri din Argeş şi vom audia încă trei martori. Un deget dacă găsesc îmi e de ajuns pentru a finaliza dosarul“, încheie Marius Iacob.

Citiţi, mâine, pe bucuresti.adevarul.ro, un amplu material despre evoluţia anchetei în cazul celei mai misterioase dispariţii din România ultimelor decenii, povestită chiar de procurorul care coordonează cercetările.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite