Bucureşti: EXCLUSIV: Băhăian a acordat primul interviu din arest pentru "Adevărul de Seară"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful grupării criminale acuzate că a ucis patru persoane de care se foloseau la derularea unor escrocherii financiare susţine că este nevinovat şi că este victima unei înscenări.

Caracterizat de procurori drept şeful celei mai periculoase reţele criminale care a acţionat în România, Sergiu Băhăian se disculpă, în interviul acordat din spatele gratiilor pentru „Adevărul de Seară”, de toate acuzaţiile care i se aduc. Mai mult, el susţine că este victima unei înscenări şi îi este teamă că poate fi ucis, sugerând că în spatele întregii poveşti stau persoane foarte puternice.

Adv : Aţi fost acuzat de ordonarea mai multor asasinate in perioada 2006-2008, asasinate care ar fi fost comise de mai mulţi complici de-ai dumneavoastră. Aţi ordonat comiterea acelor asasinate?

S. B. : Nu am ordonat aşa ceva şi nu aş fi în stare să comit vreo crimă!

Dacă nu, aţi ştiut de comiterea asasinatelor înainte ca acestea să fie dezvăluite de autorităţi?

Nu am ştiut.

În afara acuzaţiilor de ordonare a asasinatelor, recunoaşteţi implicarea dumneavoastră în comiterea celorlalte infracţiuni amintite în dosar, respectiv racolarea unor persoane în vederea implicării acestora în escrocherii pentru obţinerea unor beneficii materiale?

Nu am racolat niciodată pe nimeni în acest scop, iar implicarea mea în celelalte fapte le va stabili ancheta.

În finalul interviului, pe foaie, Sergiu Băhăian se scuză pentru scrisul său: "Scuzaţi scrisul, dar este foarte frig". Apoi, ca notă, văzând că suntem de la Adevărul, Băhăian a completat: "Aştept câteva cărţi de la dumneavoastră (n.r. - colecţia Adevărul) de citit şi altele. Mulţumesc!", după care Băhăian se semnează.

Sergiu Băhăian a depus, ieri, o plângere penală împotriva persoanelor care i-ar fi pătruns în locuinţa în care stătea cu chirie pe Calea Griviţei şi i-ar fi furat un laptop, un aparat foto şi trei stickuri de memorie pe care se aflau filmuleţe şi fotografii pornografice în care el şi fosta sa iubită  apăreau în compania altor persoane. „Clientul meu a fost indignat după ce acele filmuleţe şi fotografii au fost intens mediatizate. El bănuieşte că persoanele respective au intrat prin efracţie în locuinţa sa şi au sustras calculatorul, aparatul foto şi stickurile de memorie pe care se aflau acele filmuleţe înainte ca apartamentul să fie pus sub paza poliţiei şi doreşte ca autorii să fie identificaţi şi traşi la răspundere”, a declarat, pentru „Adevărul de Seară”, Alexandru Pantea, avocatul lui Sergiu Băhăian. Tot ieri, el a fost vizitat în arest de un procuror de la DIICOT Bucureşti, care i-a prezentat acuzaţiile care i se aduc într-un alt dosar privind infracţiuni economice.

Respins de familie

Aflat în arestul IPJ Ialomiţa, Sergiu Băhăian i-a trimis o scrisoare surorii sale, în care îi cerea acesteia să îi trimită un pachet cu haine de schimb, lenjerie de pat, pastă de dinţi, cafea, ciocolată şi alte alimente. El a fost refuzat, însă, de sora sa, care nu a dorit să-i satisfacă niciuna dintre cererile sale. Potrivit unor apropiaţi ai lui Sergiu Băhăian, sora şi mama acestuia sunt indignate de faptele pe care este bănuit pe care le-a comis şi vor să rupă toate legăturile cu el.

Citiţi mâine interviul integral acordat de Sergiu Băhăian în exclusivitate în "Adevărul".

Constanţa: Cazul Băhăian / Legistul Ştefan Botez recunoaşte că s-a înşelat

Mafioţii care au terorizat Agnita sub ochii Poliţiei rămân în arest - mărturii incredibile ale martorilor protejaţi

Executat în stil mafiot pentru ţigări şi ciocolată

Cele mai sinistre şi ciudate crime din Banat

Află AICI unde se ascunde unul dintre frații în curtea cărora au fost îngropate victimele lui Băhăian

Un timişorean a fost ÎNGROPAT DE VIU după ce s-a cuplat la afacerea lui Sergiu Băhăianu

Hunedoreanul numit în 2004 administrator la una din firmele lui Băhăian trăia până în 2003 din ajutor social-UPDATE

Un hunedorean, posibilă victimă a locotenenţilor mafiotului Sergiu Băhăianu

NU RATA AMĂNUNTE DESPRE:

Braşov: EXCLUSIV / „Ţeapa“ de 1 milion de euro prin metoda Băhăian, coordonată dintr-un grajd

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite