Bucureşti: Duminică se vor aprinde luminiţele!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întors la primăria Capitalei, primarul Sorin Oprescu le pregăteşte bucureştenilor o serie de surprize cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă. Astfel, în Piaţa Universităţii va fi amplasat un brad metalic luminos de 17 metri înălţime, şi un altul de 6 - 7 metri înălţime în Piaţa Presei Libere. Aprinderea luminilor este programată pentru data de 5 decembrie.

Primăria Capitalei a decis să aprindă lumini colorate şi în anumite zone ale parcurilor mari. În zona Fântânii Mioriţa, firma Luxten, în colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti, va realiza un iluminat aparte. Sistemul de iluminat din Bucureşti pentru sărbătorile de iarnă va fi instalat până pe data de 1 decembrie, de Ziua Naţională a României, dar aprinderea luminilor este programată pentru data de 5 decembrie.

Una dintre manifestările pregătite de municipalitate pentru perioada următoare este şi ce-a de-a noua ediţie a evenimentului „Cred în Moş Crăciun”, care va începe pe 4 decembrie cu un concert extraordinar Rise Choir, din SUA, renumit pentru repertoriul gospel, momentul marcând şi aprinderea luminilor de Crăciun în oraş.

Pentru a reda spiritul sărbătorilor de iarnă, aleile Parcului Cişmigiu vor fi animate de personaje de basm într-un decor special conceput de scenograful Dragoş Buhagiar.

Teatru şi magie pentru cei mici


Copiii se pot bucura în fiecare dimineaţă de un program interactiv dedicat lor, cu spectacole de teatru şi magie. Actorul Marian Râlea şi trupa Abracadabra vor invada parcul, spre deliciul celor mici.

Serile vor fi colorate de cele mai frumoase colinde, interpretate de importanţi solişti ai momentului, ansambluri folclorice, coruri sau trupe precum Brad Vee Johnson, Monica Anghel, Paula Seling, Narcisa Suciu, Analia Selis, Nicola, Andra, El Negro, Direcţia 5, Vunk, VH2, Proconsul, Bere Gratis, Provincialii.

De asemenea, în acest an, peste 500.000 de beculeţe albe, galbene, albastre şi mov vor fi montate pe stâlpii de pe principalele artere de circulaţie ale Capitalei, ornând oraşul pentru perioada sărbătorilor de iarnă.

Firma Luxten, care răspunde de iluminatul public în Bucureşti, va monta instalaţii de lumină în zona Casei Presei Libere şi a Arcului de Triumf, urmând ca lucrările să continue pe axa Piaţa Romană, Universitate şi Piaţa Unirii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite