Drumul serviciu-casă ne ia 60 de minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform unui studiu Eurofound, aproximativ 15% dintre angajaţii români călătoresc zilnic peste 60 de minute ca să ajungă la serviciu, iar 24% pierd cel puţin 30 de minute pe drumul spre locul de muncă.

Muncitorii necalificaţi au cel mai mult de mers. Mai mult de 20% dintre navetiştii necalificaţi ajung la muncă după cel puţin o oră petrecută pe drum.
Cel mai repede ajung la birou antreprenorii. Aproximativ 90% dintre ei fac mai puţin de 30 de minute până la muncă.

Bucureştenii sunt cei care ajung cel mai greu de acasă la serviciu. Principalul motiv pentru care pierd foarte mult timp pe drum este traficul infernal din Capitală.

Letonienii, două ore pe drum
Portughezii sunt angajaţii din Uniunea Europeană care parcurg în cel mai scurt timp distanţa de acasă la muncă. Aproape 80% dintre ei ajung în mai puţin de 30 de minute de acasă la serviciu şi doar 4% ajung în mai mult de o oră. Italienii şi grecii sunt la fel de norocoşi. O mare parte dintre ei ajung destul de repede la serviciu. Mai exact, 67% dintre aceştia ajung la muncă în mai puţin de 30 de minute.

Angajaţii din Letonia se află la cealaltă extremă. Peste 22% dntre letonieni petrec cel puţin două ore dintr-o zi de muncă pe drumuri. O oră la dus şi încă o oră la întors.
Irlandezii şi olandezii pierd şi ei mult timp pe drumuri. 20% dintre irlandezi, şi 19% dintre batavi au un drum spre serviciu mai lung de o oră.
Eurofound - Fundaţia Europeană pentru Îmbunătăţirea Condiţiilor de Viaţă şi Muncă este un organism al Uniunii Europene care contribuie la planificarea şi conceperea unor mai bune condiţii de viaţă şi de muncă în Europa.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite