Dragoş Bangău, tânărul care îţi aduce masajul la birou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul în vârstă de 23 ani se plimbă prin marile companii pentru a oferi angajaţilor 15 minute de relaxare de masaj.

Dragoş a început să practice această meserie, cea de maseur la birou, în urmă cu trei ani şi jumătate, după ce a aplicat la un job pe internet. „Primul contact cu acest tip de masaj a fost foarte captivant. Am acceptat din prima slujba“, îşi aminteşte el.

Deşi este străin de tehnicile de masaj, absolvind Academia Naţională de Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti şi cursurile unei şcoli de masaj de şase luni, Dragoş recunoaşte că tehnica pentru masajul de la birou este puţin complicată.

„Eu am învăţat într-o săptămână. Este o tehincă nou introdusă la noi în ţară. Ea combină  tehnici din masajul oriental, presopunctură , shiatzu“, explică tânărul.

De patru ani, în România
Acest serviciu este pe piaţa autohtonă de aproximativ patru ani, dar în Statele Unite ale Americii „se practică de 35 de ani“, mai spune el. Deşi cei care aud pentru prima oară de masajul al birou sunt reticenţi, Dragoş zice că acesta este foarte benefic, iar de la el oamenii pleacă cu un zâmbet larg pe buze.

„Acest serviciu este bun, atât pentru angajat pentru că scade stresul, creşte imunitatea, se ameliorează starea de sănătate, cât şi pentru angajator, căci astfel creşte capacitatea de muncă şi randamentul oamenilor, cu 150% cum spun studiile“, adaugă Dragoş. 

Cei care doresc să beneficieze de masajul la birou trebuie să facă lucruri foarte simple. Să aplice pe masajlabirou.ro şi să ceară aceste servicii. Apoi, angajaţii vin la compania ta, cu un scaun special, iar pentru 15 minute îţi oferă „o mini vacanţă la biroul tău“, cum îi spune Dragoş.

Masajul nu se poate face decât pe scaunul special, pentru că „stai în poziţia fătului şi niciun muşchi nu este încordat“, zice tânărul. Nu se folosesc creme, uleiuri, iar cei care beneficiază nu trebuie să se dezbrace. „Deşi mi s-a întâmplat să nu fiu atent o secundă, iar când m-am întos beneficiara se dezbrăcase parţial “, spune zâmbind Dragoş.

Masajul la birou se plăteşte cu ora, preţul fiind de 15 euro, în acest timp patru angajaţi fiind relaxaţi de terapeut.

Profil
Născut: 20 iulie 1987, Bacău.
Studii: Academia Naţională de Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti, specializarea Kinetoterapie.
Familie: Necăsătorit, are un frate mai mare.

Întrebări şi răspunsuri:

Cine a fost inventatorul acestui tip de masaj?
Inventatorul este americanul Tony Newman, care mi-a predat şi mie la un seminar.

Te gândeşti să schimbi domeniul de activitate pe viitor?
În niciun caz! Vreau să dezvolt masajul la birou, să ştie toată lumea de „chair massage“, cum este cunoscut în State.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite