Bucureşti: Gemene de 11 ani luptă să-şi ţină în viaţă mama bolnavă de cancer (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În bătălia zilnică pentru viaţa mamei lor, surorile de 11 ani, Adina şi Anca trăiesc cea mai cumplită lecţie de viaţă. Laura Stănescu a fost diagnosticată cu cancer ovarian în urmă cu şase luni. Acum, aflată în metastază, doar mâinile fetiţelor o mai „ţin” în viaţă. Din luna septembrie este imobilizată la pat şi doar jumătate de oră pe zi este ridicată într-un scaun cu rotile şi dusă la geam pentru a vedea o a

„Fugi găină că te tai!”. Asta spune mereu Laura Stănescu, căruia i-au trecut prin faţa ochilor, în ultimele 6 luni, pe repede-înainte, toţi cei 39 de ani de viaţă.

GALERIE FOTO

Anul trecut, în iulie, după o criză renală, doctorii i-au pus crâncenul diagnostic: cancer ovarian. Iar în decurs de trei luni, pentru a o putea salva, specialiştii de la spitalul Fundeni i-au făcut un număr record de operaţii: 8! La fiecare intervenţie au fost nevoiţi însă să reducă din dimensiunea intestinelor, iar femeia nu mai este un om întreg. I-au scos splina, întregul peritoneu de la nivelul bazinului, ovarele, uterul şi tot intestinul gros.

A ajuns de la 70 de kilograme la 30. Cu toate că mănâncă foarte mult, corpul ei nu mai reţine hrana care i se administrează, decât foarte puţin. Pielea stomacului îi este lipită de spate la propriu şi are fistule prin tot corpul. Nu-şi poate mişca decât capul şi nu mai poate sta nici măcar în şezut.

Micuţele eroine sunt performere şi la şcoală

În acest context tragic, gemenele Anca şi Adina au devenit „mamele” propriei lor mame! Cu ochii uscaţi de lacrimi se îngrijesc de ea în fiecare dimineaţă, înainte să plece la şcoală, îi pregătesc micul dejun şi îi schimbă chiar şi punga cu fecale fără să se mai gândească la diagnosticul final: „Când terminăm treaba prin casă şi la bucătărie, stăm lângă mama, în pat. Ne citeşte, ne învaţă engleză. Suntem cele mai bune prietene!”, a spus Adina, după ce a terminat de robotit prin casă şi s-a aşezat lângă mamă.

Cu toată greutatea care le apasă pe umeri, gemenele care învaţă la şcoala Tudor Arghezi, în clasa a V-a, au rezultate excepţionale, spun profesorii.

Un ajutor de bază şi un munte de putere este şi bunica fetelor, Steliana Coman, de 62 de ani, care tocmai a obţinut custodia micuţelor: „Fetele vor rămâne cu mine, indiferent ce se va întâmpla! Ne chinuim cu pensia mea, dar nici nu ma gândesc să le dau!”, aproape că a răbufnit bătrâna care spune că de multe ori, noaptea, nu poate adormi de grija Laurei, căruia îi verifică respiraţia constant.

Cu toate că doctorii sunt sceptici cu privire la situaţia Laurei, sunt uimiţi cât de puternic se agaţă femeia de firul vieţii.

Laura poate fi ajutată

Resursele financiare ale familiei înseamnă doar pensia bunicii, 1.200 de lei, şi pensia alimentara de 300 de lei pe care Laura o primeşte lunar de la tatăl fetiţelor, de care a divorţat şi care nu vrea să mai audă de ele. Pentru că aceşti bani nu reuşesc să acopere decât necesarul minim de hrană, o prietenă de familie le-a deschis un cont pentru donaţii: RO66BRDE445SV77822904450



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite