Dorobanţi şi panduri, în paradă pe centrul Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 300 de jandarmi români au defilat, astăzi, în centrul Capitalei, cu ocazia sărbătoririi a 160 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române.

„Este pentru prima dată când organizăm o astfel de paradă, la care au venit angajaţi din toată ţara", a declarat pentru „Adevărul de seară", căpitanul Marius Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Adunarea s-a dat astăzi dimineaţă, la ora 10.00, în Piaţa Constituţiei, unde cei 300 de jandarmi au defilat în uniformele vechilor panduri de la 1859. De asemenea, la paradă au participat un pluton de dorobanţi şi unul al jandarmilor veterani. Detaşamentele de cavalerie, care au scos la plimbare semeţii cai ai Jandarmeriei, au fost şi ele prezente.


Până la ora 14.00, tot în Piaţa Constituţiei, au fost deschise o serie de ateliere care prezintă tehnica de luptă a Jandarmeriei. „Nu este vorba despre arme. Este o expoziţie a tehnicii auto, de motociclete şi ATV-uri de care dispunem în acest moment. Pe lângă asta sunt şi costume specifice instituţiei", a completat căpitanul Teodorescu.

Defilare cu torţe

Sărbătoarea jandarmilor va continua şi mâine, la ora 18.00, în Parcul Cişmigiu, cu un concert de promenadă a Fanfarei Jandarmeriei. De asemenea, după încheierea spectacolului, la ora 20.00, o sută de jandarmi vor porni într-o retragere cu torţe. „Aceasta este o altă premieră a manifestărilor cu ocazia Zilei Jandarmeriei, când o sută de jandarmi vor pleca de la Parcul Cişmigiu până în Piaţa Constituţiei cu torţele aprinse", a mai completat Teodorescu. Traseul acestei parade cu torţe este Parcul Cişmigiu, Ştirbei Vodă, Calea Victoriei, Piaţa Unirii şi se va încheia în Piaţa Constituţiei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite