Dominica Cârjaliu îl imortalizează pe Michael Jackson pe pânză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pictează din şcoala primară şi, deşi nu a făcut studii de artă, pasiunea a urmărit-o toată viaţa. La un an de la moartea lui Michael Jackson, vrea să organizeze o expoziţie cu secvenţe din clipurile megastarului.

Anul trecut, când a aflat că idolul ei de-o viaţă a murit, a înlemnit. Ascultase ştirea la televizor, dar refuza să creadă că este adevărat. „Am rămas mută câteva minute, iar apoi mi-am sunat fetele ca să le dau vestea cea rea”, povesteşte femeia.

Îl iubea pe Michael încă de pe vremea când era negru şi nu l-a trădat niciodată, indiferent de toate zvonurile şi acuzaţiile care i-au distrus imaginea vedetei. Deşi obişnuia să picteze, niciodată nu s-a gândit să-şi „zugrăvească” vedeta cu pensula.

“Lucrările mele în ulei sunt diferite, având ca teme abstractul, natura, moartea dar şi portrete pe care le comercializez mai mult în afara ţării, fiind expuse pe un site din Olanda”, explică artista. Iniţial, a încercat să-şi vândă tablourile în ţară, pe diferite site-uri de anunţuri, însă românii nu s-au înghesuit să-i recunoască talentul şi să-i cumpere operele. Olandezii însă îi oferă şi câte 300 sau 350 de euro pe pânză.

Pânză-record

Chiar dacă nu l-a pictat niciodată în timpul vieţii şi nu a reuşit să-l vadă vreodată în carne şi oase, pentru ea Michael a fost mereu o sursă de inspiraţie. “Îl consider cel mai pur om, era sensibil şi receptiv la suferinţele celor din jur. I-a păsat de ceea ce se întâmplă pe Pământ referitor la problemele de mediu şi găsirea unor mijloace de a ocroti natura şi animalele. Moartea lui prematură m-a întristat foarte mult şi faptul că-l pictez este ca o consolare pentru mine”, spune Dominica.

Artista îl pictează în diferite impostaze surprinse în videoclipuri sau concerte. Are deja 13 portrete şi intenţionează ca pe 25 iunie, când se împlineşte un an de la moartea artistului, să deschidă o expoziţie cu numele “Michael Jackson by the wall”. “Vreau să le fac fanilor o surpriză. Vor avea ocazia să-l vadă pe Michael chiar în mărime naturală, asta datorită pânzei de 2 metri lăţime şi alţi doi înălţime pe care am comandat-o de curând”, povesteşte femeia.

Lucrează la comandă

Chiar dacă s-a străduit să păstreze tablourile pentru expoziţe, Dominica a dăruit totuşi un portret de-al megastarului unui bărbat care-l achiziţiona pentru a i-l face cadou soţiei. Deşi nu duce lipsă de inspiraţie, artista lucrează şi “la comandă”.

“Dacă vreunui fan îi place o anumită poză cu Michael, mi-o poate da şi eu îi realizez un tablou din ea. Ştiu că majoritatea fanilor au acasă postere lipite de perete dar cred că un tablou transmite mai multă emoţie”, mai spune ea. O altă pasiune a Dominicăi, pe lângă pensulă, este peniţa. Scrie nenumărate poveşti şi poezii pentru copii şi adolescenţi şi le ilustreză cu schiţe făcute tot de ea.



Întrebări şi răspunsuri

Care este melodia preferată de pe albumele lui Michael?

„Billie Jean” în mod clar. Îmi place foarte mult ritmul. În general îmi plac albumele lui de la începutul carierei. Am pictat recent o secvenţă din Thriller şi o alta din Bad. Oricum, am toate albumele şi îi ştiu toate melodiile.

Care este poezia pe care aţi scris-o şi vă este cea mai dragă?

Se numeşte “Totul pentru Terra”,  are 1100 de strofe si este transpusă şi în proză. Este o poezie fantastică despre un tânăr care încearcă să salveze Terra de la dezastrul produs de încălzirea globală. Sper ca într-o zi, cât de curand, poeziile şi poveştile mele să fie cunoscute şi apreciate de către public.

Ce-i place

„Iubesc natura, iar o plimbare prin ploaie pentru mine e la fel de plăcută ca una sub cerul senin. Iubesc animalele şi, de când mă ştiu, am încercat să le ajut atât cât am putut. Iubesc copiii şi îmi place să intru în universul lor”, spune Domnica.

Ce nu-i place
       
„Detest nesimţirea, minciuna şi nu imi place fapul că oamenii nu caută în sufletul lor pentru a găsi comorile ascunse ale imaginaţiei şi recurg uneori  la
gesturi extreme, ireversibile”, explică artista.

PROFIL

Data şi locul naşterii: 31 august 1954, Ilfov
Studii: Şcoala de comerţ “Nicolae Creţulescu” din Bucureşti
Cursuri de pictură “Agora”

Profesie: gestionar, actualmente pensionar.

Familie: căsătorită, are două fete şi noi nepoţei


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite