Doi inspectori de la Poliţia Locală Sector 6 au fost arestaţi pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi inspectori de la Poliţia Locală Sector 6 au fost arestaţi, sâmbătă, pentru luare de mită, iar un altul este cercetat în libertate, fiind acuzaţi că au primit de la administratorul unei firme 900 de lei pentru a nu amenda societatea în urma neregulilor găsite la un control, transmite Mediafax.

Maria Alina Călin, Alexandrina Georgescu şi Gheorghe Daniel Dragomir, inspectori la Direcţia Generală de Poliţie Locală - Serviciul Control şi Monitorizare a Stării Mediului şi Salubrizare din cadrul Primăriei Sectorului 6 Bucureşti, sunt cercetaţi pentru luare de mită de către procurori, se arată într-un comunicat de sâmbătă al DNA.

Potrivit Ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale, în 12 aprilie, cei trei inspectori au cerut de la administratorul unei societăţi comerciale o sumă de bani pentru a nu amenda firma, după ce, în urma controlului, au constatat încălcarea normelor de protecţie a mediului şi gestionării deşeurilor.

Cei trei au convenit, vineri, cu administratorul firmei să le dea câte 300 de lei, banii urmând să îi remişi lui Gheorghe Daniel Dragomir.
Administratorul firmei i-a denunţat pe cei trei, iar în aceeaşi zi a fost organizat un flagrant delict, Gheorghe Adrian Dragomir fiind prins în timp ce primea cei 900 de lei ceruţi, bani pe care trebuia să îi împartă cu colegele lui.

Maria Alina Călin şi Alexandrina Georgescu au fost reţinute de procurori, iar instanţa Tribunalului Bucureşti a dispus, sâmbătă, arestarea lor preventivă pentru 29 de zile. În cazul lui Gheorghe Adrian Dragomir, procurorii au dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite