Doi bărbaţi din Ilfov au murit de gripă porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În săptămâna 07-13.03. 2011 au fost înregistrate 118.087 cazuri de infecţii acute respiratorii, cu 3.2% mai puţine comparativ cu cele înregistrate săptămâna precedentă, se arată în raportul Centrului Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile. Au existat şi trei decese, o femeie din Prahova şi doi bărbaţi din Ilfov.

Incidenţa infecţiilor respiratorii acute şi gripei în ultima săptămână a fost cu 6.1% mai mică decât media a 3 săptămâni anterioare şi s-a situat sub valorile maxime aşteptate.

Se evidenţiază, în continuare, o pondere mai mare a cazurilor de gripă cu virus B, activitatea gripală a avut intensitate medie, sub formă de focare locale.

Au fost confirmate cu laboratorul 87 cazuri de gripă (28 de tip AH1N1 si 59 de tip B) din totalul de 691 înregistrate de la debutul sezonului (luna octombrie 2010).

Au fost înregistrate şi 3 decese la persoane confirmate cu gripa ( 2 cu gripa AH1N1 şi 1 cu gripa B):

-  1 deces in judeţul Prahova, la o persoana sex feminin, 53 ani, cu factori de risc asociati (astm bronisc, obezitate, HTA), confirmata cu gripa AH1N1
- 2 decese in judetul Ilfov: la o persoana sex masculin, 51 ani cu insuficienta cardiaca, boala ischemica cardiaca, confirmata cu gripa AH1N1 si la o persoana confirmata cu gripa B, 18 ani, sex masculin, cu amiotrofie spinala



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite