Bucureşti: Doctorul Talianu mai salvează o viaţă la cumpăna dintre ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doctorul Dacian Talianu i-a salvat viaţa micuţei Isabela Trincă, în vârstă de un an şi jumătate, la mijlocul lunii trecute. Isabela suferea de hematom la creier, iar intervenţia medicului bucureştean de la Spitalul „Bagdasar Arseni“ a fost decisivă pentru viaţa fetiţei.

Acum două zile a examinat-o din nou pe copilă, iar testele medicale au fost îmbucurătoare. „Se simte foarte bine. Deşi avea o mică problemă la o mânuţă, a început să o mişte mai bine. Dacă fetiţa nu ar fi fost adusă imediat la spital, risca să moară“, a adăugat Talianu.

Cu bisturiul în mână şi de Revelion

Dacian Talianu este la datorie şi în seara aceasta, iar în cursul zilei de astăzi el are o altă intervenţie dificilă. O fetiţă în vârstă de zece ani care are un abces cerebral, a intrat, deja, de la primele ore ale dimineţii în sala de operaţie. „Micuţa are puroi la creier din cauza unei măsele extrase în urmă cu câteva luni“, a declarat neurochirurgul.

Recunoştinţa pacienţilor-satisfacţia supremă

Cea mai mare parte a timpului medicul şi-o petrece în sala de operaţie, de aceea îşi doreşte ca anul acesta să poată sta cât mai mult cu familia. „Există în permanenţă un conflict între viaţa personală şi cea profesională. Sper, totuşi, ca în noul an să fiu mai mult alături de cei dragi”, a spus Talianu.
În preajma Sărbătorilor Talianu primeşte zeci de mesaje  de la oamenii pe care i-a scăpat din ghearele morţii. „Este cea mai mare satisfacţie când oameni pe care i-am operat îmi mulţumesc şi îmi spun că se simt bine după intervenţie“, recunoaşte medicul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite