Bucureşti: Doar patru zile libere în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai multe sărbători legale de la anul pică sâmbăta şi duminica. Chiar dacă, oficial, românii au 11 zile libere pe an, în 2010 şapte dintre acestea vor fi în weekend. Rămân, aşadar, doar patru zile libere de la stat.

Românii nu se vor putea bucura pe deplin, la anul, de cele 11 zile libere pe care ar trebui să le aibă conform legii, întrucât şapte dintre acestea cad în weekend, când oricum cei mai mulţi nu mergeau la serviciu. Conform legii, cele 11 zile libere pe care ar trebui să le aibă românii sunt 1 şi 2 ianuarie, două zile de Paşte, ziua de 1 mai, încă două zile de Rusalii, Sfânta Maria de la 15 august, 1 decembrie, precum şi zilele de 25 şi 26 decembrie.

Sărbătorim Crăciunul şi 1 Mai sâmbăta

Pentru români, anul 2010 începe cu o zi pierdută. Dacă ziua de 1 ianuarie cade vineri, când cei mai mulţi se refac după petrecerea de Revelion, ziua de 2 ianuarie pică sâmbătă, când oricum eram liberi. O altă zi pierdută este prima zi de Paşte, care cade, ca de obicei, duminica. Şi ziua de 1 mai va fi tot în weekend, mai exact sâmbătă. Şi din cele două zile de Rusalii, sărbătorite la 50 de zile după Paşte, românii o pierd pe prima. O altă zi pierdută este cea de Sfântă Maria, care cade într-o duminică. O veste bună, însă, este că ziua de 1 decembrie cade miercuri. Astfel, românii se vor putea odihni în mijlocul săptămânii, de Ziua Naţională. Crăciunul anului 2010 nu aduce niciun cadou românilor la capitolul zile libere, întrucât Moş Crăciun va sosi în weekend. Astfel, zilele de 25 decembrie şi 26 decembrie vor fi sâmbătă, respectiv duminică.

Zilele libere pierdute din 2010

2 ianuarie - sâmbăta
Prima zi de Paşte - duminica
1 mai- sâmbăta
Prima zi de Rusalii - duminica
15 august - duminica
25 decembrie - sâmbăta
26 decembrie - duminica

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite