Directorul DSP Bucureşti a fost demis pentru că a făcut angajari ilegale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cseke Attila, ministrul Sănătăţii a aprobat astăzi propunerea de destituire a  conf. dr. Daniel Popescu din funcţia de director coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti pentru grave nereguli constatateîn urma unui control. Directorul a făcut, printre altele, o serie de angajari ilegale.

În urma controlului făcut la DSP de o comisie a Ministerului Sănătăţii, şeful Serviciului de Resurse Umane şi coordonatorul Biroului de Organizare şi Salarizare au fost trimişi la Comisia de disciplină şi s-a dispus restituirea sumelor încasate ilegal prin încheierea contractelor de muncă a doi jurişti în cadrul instituţiei, precum şi analiza recuperării sumelor achitate şefului Serviciul Administrativ, Aprovizionare şi Mentenanţă  pentru grave abateri de la legislaţia în vigoare.

În perioada 03-11 iunie 2010, Corpul de Control al ministrului Sănătăţii a realizat o misiune de control la  Serviciului Resurse Umane, Normare, Organizare, Salarizare din cadrul Direcţiei de Sănătate Bucureşti, în urma unor sesizări venite din partea unor angajaţi ai acestei instituţii.
Echipa de control a Ministerului Sănătăţii a constatat o serie de deficienţe majore şi încălcarea flagrantă a legii la întocmirea fişelor de post, evaluarea performanţelor profesionale, angajarea de personal pe posturi de funcţionari publici , încadrări pe perioadă determinată şi contract parţial de timp, promovarea în funcţie şi detaşarea funcţionarilor publici.

Post vacant dat pe sub mână

Astfel, în Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti nu sunt întocmite fişele de post, iar acolo unde există, respectă caracteristicile titularului şi nu pe cele ale postului, aşa cum ar fi legal. Mai mult, fişele de post nu sunt avizate de reprezentantul legal al direcţiei, iar pe unele dintre acestea nu există nici semnătura titularului. Acolo unde totuşi titularul a semnat fişa postului, nu este menţionată data la care a luat la cunoştinţă asupra sarcinilor şi atribuţiilor ce îi revin.

De asemenea, nu există o solicitare facută către Ministerul Sănătăţii, pentru scoaterea la concurs a posturilor temporar vacante existente în statul de funcţii.

Fiind funcţii publice nu există solicitarea şi avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. Nu există publicarea anunţului de scoatere la concurs a celor două posturi. Dosarele de personal nu conţin toate elementele obligatorii dosarului de personal, în speţă adeverinţă  medicală, cazier judiciar, etc. Presupusele lucrări de examinare de ocupare a posturilor nu au fost corectate şi notate.

Trebuia să iasă la pensie de 5 ani

În ceea ce priveşte anagajarea de personal pe posturi de funcţionari publici, în dosarele supuse controlului nu există înregistrări care să permită identificarea funcţie publice pe care urmează să fie efectuată angajarea cheltuielilor de personal (funcţia publică, locul de muncă, poziţia din statul de funcţii etc); nu există documentul privind  solicitarea ocuparii postului vacant care trebuia întocmit de către conducatorii structurii în care urma să fie efectuată încadrarea; nu au fost prezentate înscrisuri care să ateste organizarea şi derularea concursului de ocuparea funcţiei publice sau  organizarea şi derularea concursului de recrutare în funcţii publice în condiţii de conformitate şi regularitate.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti a menţinut, fără justificare,  în activitate un angajat care, legal, trebuia să iasă la pensie cu 5 ani în urmă. Angajatul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipului Bucureşti ocupă ilegal şi în prezent funcţia de şef Serviciu Administrativ , Aprovizionare şi Mentenanţă (inspector se specialitate IA).

O altă încălcare flagrantă a legislaţiei s-a constatat în cazul unui inspector, care până la data de 25.11.2009, trebuia să-şi exprime în scris opţiunea între suspendarea plăţii pensiei pe durata executării activităţii sau încetarea raporturilor de muncă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite