Bucureşti: Deţinuţii joacă pe scena de la Nottara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Condamnaţi pentru crimă, viol sau fort vor interpreta piese inspirate din opera lui Cehov şi vor prezenta fotografii realizate în închisoare.

Evenimentele au loc în cadrul Festivalul de Teatru „Exit!“, care debutează mâine, la ora 16.00, cu un vernisaj de fotografie.

Expoziţia de fotografie care dă startul festivalului este realizată de şase deţinute de la Penitenciarul de Femei Târgşor şi este coordonată de cunoscutul artist Cosmin Bumbuţ. „În prima zi de festival, spectacolele susţinute de cei din închisori vor avea o durată de 30-60 de minute, până al ora 21.30“, a declarat Dana Cenuşă, din cadrul Ministerului Justiţiei.

Securitate maximă la teatru

Tot mâine, actorii-deţinuţi din Penitenciarele de maximă siguranţă de la Iaşi şi Craiova vor urca pe scena teatrului din Bulevardul Magheru. Condamnaţii de la Craiova vor prezenta momente din piesele lui Cehov, amestecate cu întâmplări proprii, iar cei de la Târgu Ocna vor da replica pe scneă unor copii de la ei din oraş.

De asemenea, „trupa“ de condamnaţi de la Timişoara aduce la Bucureşti montarea unui text semnat de un fost deţinut. „Se impun măsuri de securitate speciale pentru mâine şi poimâine, mai ales că în teatru vor fi aproximativ 38 de deţinuţi“, a adăugat Dana Cenuşă.

În cadrul festivalului, joi, de la ora 17.00, tot pe scena de la Nottara vor veni deţinuţi din Codlea, Cluj, Poarta Albă, Oradea şi Arad. Astfel, opt deţinuţi ai Penitenciarului Codlea vor juca piesa „Colonelul şi păsările“, de Hristo Boicev. 

Trupa de teatru este formată din oameni condamnaţi pentru tâlhărie, omor, viol, furt şi înşelăciune, care vor să dovedească astfel că merită o şansă la reabilitare. Intrarea este liberă, iar accesul spectatorilor se va face în limita locurilor disponibile.

Scopul acestui proiect este de a uşura procesul de reintegrare socială a celor care ies din închisoare. Deţinuţii de la Codlea au fost îndrumaţi de actorul braşovean Gabriel Costea şi s-au  pregătit luni de zile pentru marele moment. Au reuşit să fie clasaţi printre primii 10 care au ajuns în finala festivalului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite