De azi, Nicu Covaci este cetăţean român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu câteva minute, liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, a depus jurământul pentru cetăţenia română la Institutul Naţional de Magistratură Bucureşti, alături de alţi aproximativ 300 de cetăţeni.

Artistul care mai are şi cetăţenie germană şi-a depus actele încă de anul trecut, el nemaifiind cetăţean român din 1976, când a renunţat la acest statut. 

„A fost o formalitate. Am renunţat benevol la cetăţenia română după ce m-au terorizat câteva săptămâni cei de la poliţie şi am zis că în condiţiile astea nu mai vreau să fiu român“, povesteşte Covaci. El a mai spus că nu intenţionează să se mute în România unde vine doar când are treabă.

La depunerea jurământului a participat şi ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, care a afirmat că se lucrează la simplificarea formalităţilor de obţinere a cetăţeniei române, azi fiind rezolvate cereri depuse încă din 2000.

Oficialul a anunţat că se doreşte mărirea personalului Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie recent înfiinţată astfel ca procedurile birocratice să fie mai uşoare. „În următorii doi ani vrem să mărim numărul angajaţilor. În prezent sunt 30 de salariaţi, dar avem nevoie de aproximativ 150 de persoane“, a mai spus Predoiu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite