Bucureşti: Cursuri de podoabe din lut de Horezu, de Sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În atelierele de creativitate plastică copiii şi adulţii  învaţă să creeze globuleţe, reni şi Moşi Crăciun pentru ornarea bradului, din lut sau din placaj. traforat . Taina modelării lutului pentru confecţionarea podoabelor de Sărbători este o atracţie pentru din ce în ce mai mulţi bucureşteni.

Cursurile de realizare manuală a podoabelor şi a cadourilor de Crăciun sunt la modă în Capitală. Un astfel de atelier este susţinut de artista Andra Miloiu în vârstă de 24 de ani.  Tânăra, originară din Horezu, s-a specializat, timp de 13 ani, în arta modelării în lut.


„Am mai organizat un astfel de atelier la 1 decembrie şi s-au înscris prea multe persoane. Lucrez cu maximum cinci persoane, fiindcă este o muncă minuţioasă, dar şi foarte plăcută. Cursul este o atracţie în special pentru copii“, a explicat artista. Cursul include mai multe activităţi, cum ar fi pictarea globuleţelor şi decorarea clopoţeilor. Vestitele personaje de sărbătoare, Moş Crăciun, renii, spiriduşii şi omul de zăpadă, sunt modelate din lut de Horezu şi pictate cu gust. La loc de frunte se află şi iniţierea în arta olăritului, vasele din lut fiind un cadou original în perioada Crăciunului.


Steluţe şi ghirlande din hârtie

O altă activitate este realizarea podoabelor de Crăciun, a steluţelor şi ghirlandelor din hârtie de diverse culori. Costul unei şedinţe de două ore este de 50 de lei, iar în preţ sunt incluse toate materialele. Cursanţii iau, de regulă, podoabele din lut acasă pentru a le da în dar. Cursul va avea loc luni seară, între orele 19.00 şi 21.00, în atelierul artistei din Strada George Vâlsan nr. 6, bloc 65 A, scara A, apartament 5.


Tradiţia felicitărilor de Crăciun, resuscitată
Şi Fundaţia Calea Victoriei va organiza din data de 16 decembrie un astfel de curs: Atelierul de podoabe pentru Crăciun. Cursul are loc în data de 16, 17 şi 18 decembrie, începând de la ora 18.30, la sediul fundaţiei din Intrarea Pristolului nr 3, etaj 1. Preţul întregului modul este de 165 de lei. Participanţii vor învăţa să realizeze figurine pentru ornarea bradului, ca alternativă veselă la clasicele globuri din sticlă.

De asemenea, vor învăţa cum să facă felicitări unicat. Procedura de creaţie este relativ simplă şi durează aproximativ o oră. Placajul se taie cu traforajul, este pictat şi smălţuit. „ Pe lângă figurine, încercăm să readucem şi tradiţia felicitărilor de Crăciun. Cu alte cuvinte să renunţăm la felicitarea electronică fără personalitate pentru a o înlocui cu una personalizată“, a spus designerul de interior, Irina Neacşu, cea care ţine cursul de podoabe.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite