Curse aeriene anulate pe Otopeni şi Băneasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin şase curse de avion programate pentru astăzi pe aeroporturile Otopeni şi Băneasa au fost anulate din cauza noului nor de cenuşă din Islanda care a afectat spaţiul aerian din Europa Occidentală.

Cursele spre Italia care erau programate să decoleze de pe Aeroportul Otopeni şi Aeroportul Băneasa au fost anulate încă de la primele ore ale zilei. De pe Băneasa au fost anulate cursele  Bucureşti-Florenţa şi Bucureşti-Milano-Bergamo. La aeroportul Băneasa, cele două curse aeriene care erau operate de Blue Air au fost anulate.
„Este vorba de cursa de la ora 7.20 pentru Bergamo şi cea de la 8.30 pentru Firenze care urmau să revină la 12.25, respectiv 15.00 pe aeroportul Băneasa“, au declarat dispecerii Biroului de Informaţii de la Băneasa.

Pe Aeroportul Otopeni au fost anulate cursele Easyjet şi Lufthansa spre Milano. Astfel, au fost anulate trei curse pentru Milano care aveau ca ore de plecare 12.45, respectiv 13.20 şi 14.40. Traficul aerian din Spania şi Portugalia a fost perturbat încă de ieri de norul de cenuşă, iar Franţa, Marea Britanie şi Irlanda urmează să decidă dacă va continua operaţiunile de zbor. În plus, a mai fost anulat un alt zbor spre Madrid.

Măsuri fără precedent
Luna trecută, sute de curse aeriene au fost anulate şi milioane de pasageri au rămas pe aeroporturi după ce aproape toate ţările din Europa şi-au închis spaţiul aerian. Măsura de precauţie care a determinat şi autorităţile române să se întrunească în comitete de urgenţă a fost provocată de erupţia vulcanului din Islanda, iar norul de cenuşă de la acesta a invadat spaţiul aerian, ceea ce punea în pericol zborurile, dar mai ales pasagerii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite