Norul de cenuşă vulcanică va ajunge luni, la ora 9.00, deasupra vestului României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Norul de cenuşă vulcanică ar putea ajunge, luni dimineaţă, în jurul orei 9.00, deasupra vestului extrem al României, a anunţat Ministerul Mediului şi Pădurilor.

UPDATE Potrivit comunicatului MMP, "norul de cenuşă vulcanică se va apropia de teritoriul ţării noastre, existând posibilitatea ca luni dimineaţă, în jurul orei 9, acesta să ajungă deasupra vestului extrem al României, în stratul dintre sol şi circa 6.000 m altitudine".

Ministerul Mediului şi Pădurilor monitorizează permanent, prin Administraţia Naţională de Meteorologie şi Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, atât traiectoria norului de cenuşă, cât şi concentraţia particulelor în aerul ambiental.

Cel puţin şapte curse de avion programate pentru astăzi au fost anulate din cauza vulcanului din Islanda al cărui nor de cenuşă provoacă noi probleme pentru traficul aerian.

Cursele spre Italia care erau programate să decoleze  de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa au fost anulate încă de la primele ore ale zilei. De pe Aeroportul Băneasa au fost anulate cursele  Bucureşti-Florenţa şi Bucureşti-Milano-Bergamo. La aeroportul Băneasa, cele două curse aeriene care erau operate de Bule Air au fost anulate.

„Este vorba de cursa de la ora 7.20 pentru Bergamo şi cea de la 8.30 pentru Firenze care urmau să revină la 12.25, respectiv 15.00 pe aeroportul Băneasa“, au declarat dispecerii Biroului de Informaţii de la Băneasa. Pe Aeroportul Otopeni au fost anulate cursele Easyjet şi Lufthansa spre Milano. Astfel,  au fost anulate trei curse pentru Milano care aveau ca ore de plecare 12.45, respectiv 13.20 şi 14.40.

Luna trecută, sute de curse aeriene au fost anulate şi milioane de pasageri au rămas pe aeroporturi după ce spaţiul aerian din Europa a fost închis. Măsura de precauţie care a determinat şi autorităţile române să se întrunească în comitete de urgenţă a fost provocată de erupţia vulcanului din Islanda, iar norul de cenuşă de la acesta a invadat spaţiul aerian, ceea ce punea în pericol zborurile, dar mai ales pasagerii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite