Cuplurile şi-au unit iubirea cu lacătul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profitând de ziua liberă şi însorită, bucureştenii şi-au declarat ieri dragostea prin parcuri, la patinoar sau în faţa primarului. De ziua lor, bucureştenii îndrăgostiţii şi-au jurat iubire veşnică în cele mai inedite moduri: prin lacăte înnodate pe gardul Teatrului Masca, în faţa ofiţerului stării civile sau alcătuind cea mai lungă declaraţie de dragoste din ţară.

Pe gardul din sârmă care împrejmuieşte Teatrul Masca atârnă sute de lăcăţele, majoritatea în perechi de câte două, dar şi unele singure şi stinghere. Sunt ruginite de vreme, însă legătura dintre ele n-o mai poate desface nimeni.

Cheiţa cu care au fost unite a fost aruncată cine ştie pe unde. Este o tradiţie veche şi se leagă de un bătrân chinez, pe nume Sun Young, care avea, pe vremuri, un anticariat în zonă. El le-a dăruit unor tineri îndrăgostiţi două încuietori ruginite pe care să le prindă de gardul unei vechi biserici, amplasată în locul actualului teatru, şi apoi să arunce cheile sau să le îngroape.

„Dacă atunci când veţi veni înapoi veţi găsi lacătele şi acestea nu vor mai fi complet distruse de vreme, să ştiţi că dragostea voastră a învins voinţele potrivnice“, le-a spus înţeleptul chinez celor doi iubiţi.

Povestea a ajuns la urechile directorului instituţiei, actorul Mihai Mălaimare, acum cinci ani, purtată de un alt cuplu de îndrăgostiţi, Emilia şi Constantin din cartierul Militari, ei înşişi protagoniştii unei poveşti de dragoste interzise.

Au fost primii care şi-au prins lacătele pe actualul gard al teatrului. De-atunci, directorul Mălaimare a decis ca tot gardul care împrejmuieşte Teatrul Masca să fie „suport“ pentru aceste încuietori metalice care reprezintă însemnul că oricărei iubiri îi este dat să învingă nu doar obstacolele, ci şi timpul.

„Când vor fi 20.000 de lacăte în gard, lumea întreagă va şti că locul adevăratei iubiri este colţul făcut de Bulevardul Uverturii cu strada Ţugulea, adică Teatrul Masca, locul în care se permite orice gând, orice zâmbet, orice lacrimă“, spune actorul Mihai Mălaimare. Ieri, alţi câţiva tineri şi-au încuiat iubirea cu lacăte prinse de gărduleţ.

„Te iubesc“, într-un milion de cuvinte

Peste 32.000 de români şi-au „tastat“ iubirea pe forumul unui site de cumpărături online. Administratorii site-ului au pus cap la cap cuvintele dulci şi, astfel, a rezultat cea mai lungă declaraţie de dragoste din România, de peste un milion de cuvinte. O parte din ea a fost postată  ieri pe patinoarul din Cişmigiu.

„Intenţionăm să o înscriem şi în Guinness Book“, ne-a decalarat Adela Râpeanu, expertul în comunicare la  www.okazii.ro. În general, cei care s-au lăsat „loviţi“ de inspiraţie au fost bărbaţii, având în vedere că aceştia reprezintă aproximativ 70% din vizitatorii site-ului. Pe 25 februarie, cei care au făcut declaraţii vor participa la o tombolă al cărei premiu va fi un sejur pentru două persoane la Veneţia, unul dintre cele mai romantice oraşe din lume.

Au spus „Da“ pentru o excursie la munte
Cu siguranţă cei mai îndrăzneţi dar şi hotărâţi îndrăgostiţi au fost cei care şi-au unit ieri destinele. La Oficiul Stării Civile din sectorul 6, 21 de perechi au spus ieri „Da“ şi au primit pe loc, pe lângă certificatul de căsătorie şi pe cel de îndrăgostit, şi o excursie de o zi, la Sinaia, pe banii Primăriei Sectorului 6.

Oana şi Bogdan Anghelescu sunt doi dintre tinerii care au primit cadoul inedit. „Sunt emoţii pentru că este o zi importantă din viaţa noastră, mai ales că astăzi se sărbătoreşte şi Ziua Îndrăgostiţilor“, a spus mirele Bogdan.

Cei care au ţinut morţiş ca cei doi să se căsătorească de Sfântul Valentin au fost naşii lor de cununie, Teodor şi Elena. „Noi am ales ziua aceasta pentru că ne-am gândit că acest frumos moment capătă o conotaţie şi mai profundă dacă se produce într-o zi ca asta, în care se sărbătoreşte iubirea“, au explicat naşii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite