Cum poţi oferi mai uşor 2% din venit unui ONG

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banca Comercială Română a amplasat în 100 de sucursale din toată ţara urne pentru colectarea formularelor de direcţionare. Cei care vor să direcţioneze 2% din impozitul pe venit au parte de o procedură mai simplă decât până acum.

Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, în parteneriat cu BCR, a lansat începând cu 15 aprilie o campanie prin care oamenii care plătesc taxe vor fi învăţaţi cum să direcţioneze 2% din impozitul pe venit către Organizaţii Neguvernamentale (ONG). Campania se va desfăşura până la 15 mai şi are ca scop prezentarea unor metode mai simple de direcţionare.

Pentru a simplifica această procedură, care de multe ori reprezenta principalul motiv care îi făcea pe oameni să renunţe, BCR a amplasat în 100 de sucursale urne pentru colectarea formularelor de direcţionare a 2% din impozitul pe venit.

Până acum, persoana care vroia să ofere 2% unui ONG trebuia să meargă la Administraţia Financiară şi să completeze un formular destul de complicat, dar pe site-ul campaniei www.stiriong.ro există o bază de date care simplifică totul.

Astfel, formularul online de direcţionare poate fi descărcat de pe site-ul campaniei, se poate selecta un ONG către care să fie direcţionaţi cei 2%, se poate inclusiv ca cetăţenii să-şi înscrie propriul ONG în această bază de date şi, de asemenea, poate fi consultată lista celor 100 de unităţi BCR unde există urne.

Câţiva paşi simpli de urmat
Tot ce trebuie să facă cel care doreşte să direcţioneze procentul către un ONG este să urmeze cei trei paşi. În primul rând trebuie să aleagă ONG-ul către care doreşte să direcţioneze procentele, în funcţie de localitate şi domeniul de activitate.

Cel de-al doilea pas este să completeze formularul corespunzător ONG-ului ales, cu datele de identificare, semnându-l şi datând-ul. Ultimul pas este să intre pe www.stiriong.ro. În dreptul fiecărui ONG există un formular care se poate descărca cu un singur click, iar după completare acesta va trebui depus în cea mai apropiată urnă BCR special amplasată.
Cei care nu au urne în apropiere vor depune formularul la Administraţia Financiară de care aparţin, personal sau prin poştă.

2% către „Din inimă pentru copii“
Din impozitul anual pe venit, bani care merg către bugetul de stat, fiecare român care munceşte poate direcţiona 2% din ei spre campania „Din inimă pentru copii“, susţinută de ziarul „Click!“. Cei care vor să doneze trebuie să completeze un formular cu datele fundaţiei „Cosmir“ a trustului „Adevărul Holding“. Contul în care vor fi direcţionaţi cei 2% este RO88 PIRB 2501 7244 0500 3000, Banca Pireus, sucursala Pipera, CUI RO15162540.

Banii adunaţi în acest cont sunt folosiţi pentru a ajuta copiii grav bolnavi, incluşi în campania umanitară „Din inimă pentru copii“, demarată de ziarul „Click!“ anul trecut, în noiembrie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite