Cu ce se ocupă primarul Oprescu?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, îşi propune pentru anul acesta două obiective: să finalizeze lucrările la Podul Basarab şi pe cele de la Stadionul Naţional.

Până la sfârşitul anului vom trece peste pod“, a spus edilul. „Până acum, lucrările au fost suportate din banii primăriei. Guvernul trebuie să mai dea 46 de milioane de euro“, a explicat Oprescu în emisiunea lui Stelian Tănase de la Realitatea TV.

Mai citiţi şi:

Sorin Oprescu: "Proiectul Autostrăzii suspendate l-am lăsat pentru concesiune temporară"

Vor fi anulate 12.000 de abonamente RATB gratuite

De asemenea, Sorin Oprescu a vorbit despre mult visata autostradă suspendată. „Până la sfârşitul mandatului dau drumul la autostrada pentru care m-au luat la mişto toţi“. Între timp, cel care administrează capitala vrea să înceapă extinderea străzii 1 Mai (fosta Compozitorilor), paralelă cu Bulevardul Drumul Taberei. Edilul vrea, totodată, să realizeze în vestul Capitalei, o intrare direct din autostradă în Bulevardul Timişoara.

El a promis că va lărgi trotuarele din zona blocului Generalii, va deschide Calea Griviţei, pe care o va lăţi, precum şi Bulevardul Vasile Pârvan până la Berzei.

Fabrica de Glucoză şi Dimitrie Pompeiu se lărgesc

 „Am început lărgirea şoselei în Pipera, cu Podul Barbu Văcărescu. Aici există câteva exproprieri, <<o limbă de pământ>>. Toate aceste lucruri se pot face“, a explicat primarul general.
 
Parcarea de la Universitate: „Mare problemă!“

În Bucureşti, Sorin Oprescu va demara lucrările la parcarea subterană de la Universitate. „Încep parcarea în subteran, la Universitate şi, temporar, trebuie să mut statuile. Mare problemă!“, a spus şeful de la Primărie. În plus, el a vorbit în emisiune şi despre statuia „Lupoica“ din Piaţa Romană, care va fi mutată în Lipscani, acolo unde a fost locul ei iniţal.
 
Cine plăteşte pentru căldura din apartamentele bucureştenilor?

La întrebare, Oprescu a răspuns: „Am suportat şi suport în continuare tamponarea preţului la gigacalorie. Acum, bucureştenii plătesc 119 lei pe gigacalorie, restul până la 300 suport eu, ca primărie“.

Unde se mută Oprescu?

Plecăm temporar din clădirea de pe Bulevardul Regina Elisabeta. Aici e clădire de lăsat? O trec în leasing şi o cumpăr. Trebuie să rămână a primăriei. Acum, bucureştenii ne găsesc pe Splaiul Independenţei, vizavi de căminele de la Politehnică“, a anunţat edilul-şef.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite