Crosul universităţilor a fost câştigat de o japoneză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hiroko Ogawa, o japoneză în vârstă de 49 de ani, s-a clasat pe locul I la cea de-a XVIII-a ediţie a Crosului Universităţii, care s-a desfăşurat ieri, la ora 11.00, pe traseul Facultatea de Drept – Podul Eroilor – Podul Cotroceni şi retur.

Femeia se află în România de mai mulţi ani şi este o cunoscută a Federaţiei Române de Atletism, participând la majoritatea competiţiilor de gen, atât din Bucureşti cât şi din străinătate. În toamna anului trecut, Hiroko a luat locul I şi la Crosul Petrom.

Alături de ea, pe cel mai înalt loc al podiumului Crosului Universităţii, la categoria veterani, a urcat şi Ioana Nica, o sportivă de performanţă în vârstă de 52 de ani.

Bani şi sejururi
Hiroko a participat şi anul trecut la acest concurs, când a a ajuns a cincea la linia de finish. „Am mai câştigat această competiţie acum cinci ani”, a spus emoţionată femeia. Locul I la băieţi a fost adjudecat de Liviu Andrei Rădulescu, un student în anul al III-lea, la Geografie, la Universitatea Hyperion din Capitală.

„Fac atletism de performanţă la Steaua Bucureşti, dar este cam greu să te descurci ca atlet în ziua de zi, pentru că nu prea sunt bani pentru asta”, a spus câştigătorul.

La crosul organizat de Departamentul de Educaţie Fizică şi Sport al Universităţii din Bucureşti s-au înscris peste 1.700 de concurenţi, elevi, studenţi şi veterani. Primii şase clasaţi, atât la fete cât şi la băieţi au primit premii în bani.

Pentru locul I premiul a fost de 300 de lei, pentru locul al II-lea 200 de lei, locul al III-lea 100 de lei. De asemenea Primăria Generală a Capitalei a oferit, la tombolă, un sejur pe litoralul Mării Negre, pentru două persoane.

„Avem şi premii în obiecte, cupe şi medalii care vor fi înmânate câştigătorilor. Pentru că este zi de doliu, am decis să ne desfăşurăm fără muzică”, a declarat pentru „Adevărul de seară”, lect. dr. univ. Mioara Cristea, de la Departamentul de Educaţie Fizică şi Sport.

Startul competiţiei a fost dat de prorectorul Universităţii din Bucureşti, prof. univ.dr. Romiţă Iucu, după ce s-a păstrat un moment de reculegere în memoria victimelor accidentului aviatic de la Smolensk.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite