Crosul Generaţiilor, o competiţie fără vârstă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Startul celei de-a cincea ediţii a Crosului Generaţiilor, organizat de Primăria Sectorului 2, s-a dat azi-dimineaţă, la ora 10.30, din faţa sălii de sport a Complexului Sportiv „Lia Manoliu”. Peste 1.000 de tineri şi bătrâni s-au înscris în competiţie, la cele opt categorii de vârstă, cuprinse între 7 şi 90 de ani.

Ştefan Costache a adus de la Mizil, de la Clubul Sportiv CFR, pe care îl diriguieşte, 16 copii pentru a participa la competiţie. Îi poartă după el la fiecare competiţie din ţară, în speranţa că va scoate din aceşti micuţi ambiţioşi campioni naţionali sau chiar mondiali. Cu cronometrul pregătit şi cu fişa fiecăruia în mână, impiegatul de mişcare, fost maratonist, Costache Ştefan, îşi încurajează elevii de pe margine, cu severitatea specifică unui profesor care vrea să scoată totul de la elevii săi.

„Mulţi copii sunt din comuna Fulga. Unii n-au nici cu ce se încălţa. Ăsta de exemplu are adidaşii cu două numere mai mari şi tot a venit. E talentat”, arată antrenorul către un băieţandru de-o şchioapă,  blond, cu faţa năvălita de pistrui, care se uită ruşinat în jos, spre încălţările lui mari şi rupte. Îl cheamă Marius şi a ieştit al 11-lea, la categoria de vârstă 11-15 ani.

Competiţie la dublu

Andreea şi Melania sunt două gemene bucureştence, de opt ani, care au câştigat locurile I şi II la categoria de vârstă 7-8 ani. Mereu în competiţie, una stângace şi una dreptace, cele două fetiţe au prins drag de sport de la bunicul lor, Teodor Scarlat, în vârstă de 70 de ani, care este un obişnuit al competiţiilor sportive de acest gen.



FOTO: Teodor Scarlat, împreună cu nepoatele sale, Andreea şi Melania

Primăria Sectorului 2 a pus la bătaie 16 premii constând în electrocasnice, electronice, biciclete şi trotinete, care au fost oferite în funcţie de fiecare categorie de vârstă.
 

image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite