Bucureşti: Cristina Strecopitov, printre primele femei magician din România (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureşteanca a fost atrasă de actorie încă din liceu, iar de un an îmbină magia cu teatrul, având propriul spectacol la Teatrul de Magie din Bucureşti, X-Treme Magic Show.

Cristina şi-a descoperit atracţia pentru actorie pe vremea când era elevă în clasa a IX-a la liceul „Eugen Lovinescu“. După ce a câştigat concursul de Miss din liceu, ea a participat la un casting, unde l-a cunoscut pe actorul şi magicianul Andrei Teaşcă.

Deoarece dorea foarte mult să ajungă la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinema, Cristina a păstrat legătura cu Andrei în speranţa că acesta o va ajuta cu pregătirile pentru admitere. „După concurs, l-am cunoscut pe Andrei. Ştiind că este actor, l-am rugat să mă ajute să mă pregătesc pentru admitere“, povesteşte tânăra.

Debut ca asistentă

La sfârşitul liceului, Cristina l-a contactat  şi au început pregătirile. Pentru început, tânăra se pregătea într-un garaj închiriat, în aer liber sau acasă.
Pentru a fi cât mai pregătită pentru examenul de admitere, Cristina a început să apară şi în public, ca asistentă a lui Andrei. Prima oară când a apărut pe o scenă a fost în decembrie 2008, la un spectacol al Teatrului de Magie, organizat în Parcul Unirii. Pe scena unui teatru şi-a făcut apariţia pentru prima oară la începutul acestui an. „Prima oară când am urcat pe scenă a fost groaznic, era în aer liber şi era foarte frig. Am avut emoţii, dar cu timpul am trecut peste ele“, declară Cristina.

Una dintre primele femei magician din România şi-a început cariera ca iluzionistă în luna mai a anului 2009, la aproximativ zece luni după ce devenise asistentă.

A învăţat trucurile foarte repede

Odată intrată în lumea iluzionismului, Cristina şi-a dorit foarte mult să practice această meserie. Mult timp, ea doar a urmărit ce se întâmplă şi a încercat să fure meseria. Apoi, a pus mâna  pe cărţile cu trucuri şi s-a apucat de studiat. „Teoria se învaţă destul de repede. Cu pusul în practică a fost un pic mai greu, dar m-am descurcat bine“, se mândreşte tânăra.

Cristina a avut deja şapte spectacole proprii, intitulate X-Treme Magic Show. În acestea, ea face trucuri timp de o oră. Tânăra magiciană este pasionată de close-up, ceea ce presupune magia de aproape, trucurile cu pachetul de cărţi de joc sau cu monede şi mentalism, o categorie a iluzionismului care imită citirea gândurilor, predicţia, telepatia şi controlul minţii.

Magiciana obişnuieşte să folosească inelele chinezeşti şi cărţile de joc în trucurile ei, folosind ca martori persoane alese aleatoriu din public. „Întotdeauna am un pachet de cărţi la mine. Îmi plac foarte mult trucurile care implică mânuirea cărţilor de joc“, spune Cristina.

Întrebări şi răspunsuri

Cât de departe vrei să ajungi cu magia?
C.S.: Vreau să am propriul meu spectacol de magie în străinătate şi să ajung campioană mondială, sau măcar să mă clasez pe podium.

Ce magician îţi place cel mai mult?
C.S.: Sunt fan Juliana Chen, o chinezoaică fostă campioană mondială la magie. Este o femeie foarte talentată.

Ce-i place: „Îmi place muzica anilor 80-90, îmi place să cânt, dar îmi plac şi animalele. Cel ma mult îmi place să pictez. Am pictat pereţii Creşei nr. 13 din Druml Taberei. Îmi plac foarte mult personajele Disney“, spune Cristina.

Ce nu-i place: „Nu-mi place deloc politica şi urăsc minciuna. De asemenea, nu-mi plac emisiunile TV din zilele noastre pentru că sunt promovate personaje care nu au ce căuta în mass-media“, declară tânăra.

Profil
Născută: 9 ianuarie 1990, Bucureşti
Studii: Liceul Teoretic „Eugen Lovinescu“ din Bucureşti
Familie: Mai are o soră

Cristina, într-un număr cu inele chinezeşti

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite