Cristina Furman, reprezentanta Falun Gong în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureşteanca promovează disciplina spirituală interzisă în prezent în China şi o practică prin parcurile Capitalei.

Cristina a început în urmă cu nouă ani să practice exerciţiile Falun Gong, o practică spirituală interzisă în China, ai cărei adepţi sunt persecutaţi. Până când a intrat în contact cu cele cinci seturi de exerciţii şi cu principiile acestei şcoli de qigong, Cristina a încercat aproape toate activităţile spirituale.
Ea a citit Osho (cărţi scrise de liderul spiritual din India), a practicat yoga, meditaţia transcendentală şi reiki (un sistem de terapie prin lumină). „Ceea ce m-a atras la Falun Gong a fost faptul că am descoperit aici esenţa tuturor practicilor spirituale cu care venisem până atunci în contact, acesta având la bază principiul universal, Adevăr-Compasiune-Toleranţă", spune femeia.

Primul contact cu această disciplină l-a avut în Israel, la Tel-Aviv, unde Cristina a studiat finanţele. La întorcerea în ţară, a continuat să facă exerciţiile alături de alţi doritori prin parcurile bucureştene. „Când am venit eu în 2003, situaţia era alta din cauza problemelor cu MISA. Multă lume ne confunda cu aceştia, oamenii erau reticenţi şi doreau să stea la distanţă", îşi aminteşte ea.

Cristina Furman spune că lucrurile au început să se schimbe şi că oamenii au o deschidere mai mare către exerciţiile Falun Dafa, mulţi venind în parcul Herăstrău să facă alături de ei mişcările.

„Zilnic primim mailuri cu întrebări legate de şcoală, iar în parc vin mereu oameni care doresc să înveţe exerciţiile. De asemenea, tot mai mulţi români semnează petiţia de oprire a persecuţiei practicanţilor chinezi la apel.falundafaromania.net", mai spune ea.

Vicepreşedinta asociaţei de Falun Gong

Tot în anul în care Cristina a revenit în ţară, 2003, a fost înfiinţată Asociaţia Română de Qigong Falun Dafa România, de către trei colegi ai ei care acum se află în străinătate. În acest moment, asociaţia este condusă de doi vicepreşedinţi, şi anume Cristina Furman, la Bucureşti, şi Kuki Szabolcs, la Timişoara.
„Asociaţia este forma de organizare folosită în majoritatea ţărilor în care se practică Falun Gong, peste 114 în prezent. Scopul acesteia este, desigur, promovarea şi transmiterea principiilor acestei practici spirituale", spune Cristina.

Ea mai spune că prin asociaţie doreşte să apere drepturile tuturor practicanţilor din ţară şi din străinătate. „Asociaţia este necesară pentru a interacţiona cu autorităţile şi pentru obţinerea de avize în vederea desfăţurării unor evenimente precum expoziţii, apeluri paşnice în faţa Ambasadei Chinei, conferinţe, şedinţe, spectacole, parade şi multe altele", explică Cristina.

Întrebări şi răspunsuri:
Care este reacţie ta atunci când unii numesc practicanţii de Falun Gong o sectă?
Mult timp lumea a crezut că suntem o sectă sinucigaşă sau un cult, datorită propagandei din China, dar Falun Gong nu reprezintă o sectă, nefiind „o comunitate religioasă sau politică închisă", cum este definit termenul in DEX. Falun Gong nu este o religie, este un mod de viaţă, practicanţii şcolii nu se înregistrează nicăieri ca membri şi nu plătesc cotizaţii. Toate activităţile sunt gratuite, fiind efectuate pe bază de voluntariat.

De ce ar trebui cineva să practice Falun Gong?

În primul rând este o practică sprirituală care are la bază 3 principii Adevăr- Compasiune- Toleranţă. Cele cinci exerciţii îţi îmbunătăţesc caracterul moral şi sănătatea.

Profil:
Născută: 14 martie 1958, Bucureşti
Familie: Este căsătorită şi are doi copii
Profesie: Este general manager şi patron al biroului de traduceri Nova Cris

Ce-i place: „Îmi place ceea ce fac, adică traducerile. Îmi mai plac viaţa în natură şi călătoriile prin ţară şi prin străinătate", spune Cristina.
Ce nu-i place: „Nu îmi place să pierd timpul în angrenajul birocratic. Îmi displac agresivitatea din trafic, corupţia şi minciuna", mai spune bucureşteanca.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite