Consilierii generali se apără de Constanda pe cheltuială publică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul general al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat ieri angajarea a trei firme de avocatură, fără licitaţie publică. Avocaţii urmează să-i apere pe aleşii locali în procesul cu omul de afaceri Costică Constanda, care le cere daune de 170 de milioane de euro pentru că nu i-a fost aprobat un Plan Urbanistic Zonal în Satul Francez.

Casele de avocatură ale căror servicii au fost solicitate sunt cabinetul de avocatură George Iulian Stancov, SCPA Ştefan Burecu şi Asociaţii şi SCA Olteanu şi Asociaţii. Consilierii spun că angajarea unor avocaţi de primă mână este singura lor şansă în faţa adversarului, pentru că pierderea procesului ar însemna pentru ei plata unor daune uriaşe din propriul buzunar.


“Nu putem folosi avocaţii Primăriei”


“Constanda şi-a angajat cei mai buni avocaţi pentru procesul cu noi, cum ar fi Gheorghe Florea, preşedintele Baroului. Noi nu aveam cum să mergem în acest proces cu juriştii Primăriei, care nu sunt specialişti în astfel de cazuri”, ne-a spus Călin Murg, preşedintele CGMB. El a adăugat că juriştii Primăriei sunt specializaţi în contencios admnistrativ şi nu în civil, cum este procesul.

„Nu putem folosi nici avocaţii primarului Oprescu pentru că, de multe ori, aceştia l-au apărat pe Oprescu în procesele pe care le are cu Consiliul General. Legea ne permite să facem astfel de achiziţii publice, e o derogare de la Ordonanţa 34 care prevede cine şi cum trebuie să-i reprezinte în instanţă pe consilieri”, a mai spus Călin Murg.

Reprezentanţii CGMB nu au stabilit costurile pe care această achiziţie le presupune, dar spun că suma nu va depăşi onorariul pe care avocaţii îl percep în mod normal pentru toate procesele.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite