Concurs de aranjarea florilor, premiat cu o excursie în Olanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O competiţie de aranjamente florale a fost organizată astăzi la hotelul Radisson Blu, cu prilejul sărbătoririi Zilei Naţionale a Olandei.

Hotelul de pe Calea Victoriei, Radisson Blu a fost astăzi asaltat de flori.  Ambasada Regatului Ţărilor de Jos în România a organizat „Concursul Naţional de Aranjamente Florale", iar  competiţia a atras aproape 40 de participanţi veniţi din toată ţara, pentru a-şi arăta măiestria în mânuirea florilor. „Este pentru prima dată când floriştii români se întrec între ei. S-au înscris participanţi din Craiova, Deva, Iaşi, Cluj", a spus Florentina Nanu, organizator al evenimentului.

Concursul se desfăşoară după reguli internaţionale, juriul fiind format din cinci persoane. Toţi concurenţi au la dispoziţie aceleaşi materiale, flori şi vaze, iar într-o oră ei trebuie să realizeze un aranjament floral şi un buchet.

„Sunt mai multe criterii după care desemnăm câştigătorul, dar sperăm să ridicăm un florist român", a adăugat Florentina. Câştigătorul va fi premiat cu o excursie în Olanda, ocupantul poziţiei a doua va primi o trusă de scule profesionistă pentru următoarele aranjamente pe care le va face şi cărţi de profil, iar ultimul clasat pe podium o trusă mai mică de scule.

De asemenea, buchetele câştigătoare vor fi expuse în holul hotelului Radisson Blu, până duminică.

În deschidere concursului, specialistul Bart Van Der Elsken venit din Ţara Lalelelor a făcut o demonstraţie de tehnici şi a dat mai multe sfaturi participanţilor. El a realizat mai multe buchete şi aranjamente florale sub privirile admirative ale participanţilor

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite