Concurenţă: Medlife îşi deschide un spital vizavi de Spitalul Floreasca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea instituţiei de stat ridică problema traficului şi a parcărilor, iar Ministerul Sanatăţii vorbeşte de imoralitatea unui astfel de proiect, transmite ProTv.

Oficialii mai spun că se va crea o mare confuzie între cele două spitale.

Reprezentanţii spitalului privat spun că traficul nu se va aglomera pentru că se va construi o parcare subterană de cel puţin 10.000 de metri pătraţi.

Într-un memoriu trimis şefilor de la minister, reprezentanţii spitalului public Floreasca pomenesc printre altele de faptul că accesul ambulanţelor SMURD ar putea fi îngreunat prin construcţia peste drum a spitalului privat. Aceeaşi plângere va fi trimisă şi la Primarie şi la Poliţia Rutieră.
Reprezentanţii Spitalului Floreasca nu ascund însa nici faptul că se tem că medicii lor vor trece drumul la spitalul privat.

Raed Arafat nu este de acord cu proiectul

Secretarul de stat Raed Arafat consideră imorală iniţiativa celor de la Medlife. Oficialul crede că noul spital va avea infrastructura să trateze doar cazurile uşoare, nicidecum urgenţele grave şi foarte grave.

"Nu suntem la o competitie pe vânzare de legume. Acolo se poate să ai două magazine unul lângă celălalt. Suntem pe o chestie care se numeşte asigurarea asistenţei de urgenţă a pacientului. Asistenţa de urgenţă nu este o piaţă liberă", spune Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sanătăţii.

Conducerea Medlife spune că va duce la capat proiectul de 10 milioane de euro şi că el se va adresa pentru început celor care-şi permit să plătească abonamente şi consultaţii.

"Noi am luat iniţiativa, în ideea că pacientul ar putea să beneficieze de un avantaj. Au fost foarte mulţi clienţi, rezidenţi sau din străinătate, care şi-au manifestat dorinţa de a avea condiţii ca la ei acasă", spune la rândul său Mihail Marcu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Medlife.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite