Bucureşti: Concertul Bob Dylan, deschis cu sunete de Bucium

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legendarul artist american va fi precedat pe scenă de o formaţie românească de rock, cu influenţe folclorice, şi de Nicu Alifantis Patru băieţi şi o fată aduc mâine seară, de la ora 18.00, la Zone Arena din Capitală, sonorităţile legendelor româneşti.

Trupa Bucium era „doar un gând“ în anul 2000, aşa cum povesteşte solistul Andi Dumitrescu, care-i are alături pe Dan Şimoaica (bass), Mihai Balabaş (vioară), Alexandra Milea (vioară) şi Adrian Rugină (tobe). În anii de început ai trupei, repetiţiile aveau loc în Apuseni, într-o baracă de construcţii de trei metri pătraţi.
După multe repetiţii şi schimbări de componenţă, Bucium iese oficial în public şi susţine primul concert în clubul Big Mamou din Bucureşti, în august 2004.

Băieţii se declară o trupă independentă, care nu-şi va schimba stilul niciodată şi care se susţine financiar din bani proprii. „Suntem genul de trupă care-şi va arăta valoarea în timp, toate materialele noastre fiind conceptuale. Banii vin din altceva. Fiecare are o altă ocupaţie pe lângă muzică“, declară Andi Dumitrescu, care deţine şi un studio de înregistrări. Tot Andi a montat debutul regizoral al lui Stelian Tănase, plănuind să facă un film documentar despre instrumentele româneşti pe cale de dispariţie (caval, fluier, bucium).

Basmele românilor pe ritmuri rock


Primul disc, „Voievozii“, a fost înregistrat în 2007, dar pentru că nu era „şlefuit“, i-a salvat un muzician din Germania, Franky Winkelmann , cel care a lucrat şi cu cei de la Lake of Tears, Gurd, Destruction, Fear my Thoughts, Darkmoon. „Stilul nostru îmbină elemente care aparţin mai multor genuri muzicale: rock progresiv, ambiental, metal simfonic, tribal“, spun despre ei membrii formaţiei.

Pentru concertul de mâine membrii formaţiei au pregătit mai multe compoziţii, având grijă să se încadreze în cele 45 de minute alocate. „Nici nu am reuşit să ne bucurăm de când am aflat că vom cânta pe aceeaşi scenă cu marele Dylan. Am început să repetăm imediat“, declară Andi. „Maria Doamna (Răreşoaia)“, „Colindul Cerbului“, „Frunză verde de trei flori“, „Voinicel înstelat“ sunt câteva dintre compoziţiile pe care Bucium le-a pregătit. Apariţia muzicienilor de mâine a fost bine pregătită, trupa renunţând la hainele negre obişnuite şi adoptând o ţinută inedită, cu elemente fantastice, de basm.

Găsiţi bilete şi în ziua concertului

Atât spectatorii care vin din ţară, cât şi bucureştenii, vor putea intra în complexul Zone Arena începând cu ora 17.30. Nicu Alifantis va evolua alături de Zan înainte ca pe scena să urce Bob Dylan, capul de afiş al serii.

Echipa lui Bob Dylan vine la Bucureşti cu patru autocare de turneu. Artistul preferă să evite transportul cu avionul, aşa că va veni împreună cu staff-ul său. De asemenea, un autocamion, trei trailere si doua minivan-uri vor transporta echipamentele sceno-tehnice şi echipa de producţie a artistului.

Biletele mai pot fi achiziţionate online, de pe myticket.ro şi din reţeaua magazinelor Diverta la preţurile de 130, 250 şi 350 de lei, precum şi de la casa de bilete din incinta Zone Arena, astăzi, 1 iunie, până la ora 18.00, precum şi în ziua evenimentului, începând cu aceeaşi oră. Mijloacele de transport în comun care ajung la Zone Arena sunt: metroul Magistrala 2, staţia Aurel Vlaicu, tramvaiul 5 şi autobuzul 110.

"Nici nu am reuşit să ne bucurăm de când am aflat că vom cânta pe aceeaşi scenă cu marele Dylan"
Andi Dumitrescu
solist Bucium


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite