Bucureşti: Concertul “Salut voios de pionier”, la Sala Radio

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăseară, cu începere de la ora 19.00, pe scena Sălii Radio, cântecele pionierilor şi ale uteciştilor vor putea fi din nou ascultate, aşa cum erau cântate în urmă cu 20 de ani.

Concertul “Salut voios de pionier” susţinut de Corul de Copii Radio şi Corul Sound, dirijate de maestrul Voicu Popescu, cuprinde cele mai cunoscute cântece din perioada comunistă, adevărate “şlagăre” în epocă, printre care,  “E roşie cravata mea ca focul”, “Tot înainte”, “Cântec de steag”, “Uteciştii”, “Ţară scumpă”, “Azi defilăm”, “Trăim decenii de împliniri măreţe”.

“Cântecele erau frumoase”

“Cântecele erau frumoase. Erau scrise de cei mai buni compozitori şi continuau buna tradiţie a marşurilor din secolul al 19-lea. Partidul ştia ce să ceară când era vorba despre imagine şi propagandă. La aceste cântece, dacă s-ar face abstracţie de cuvinte, melodiile sunt cu adevărat plăcute şi uşor de reţinut. Se fredonează şi acum, cu plăcere, ca orice şlagăr”, precizează dirijorul Voicu Popescu, cel care a avut iniţiativa organizării acestui concert.

Conceput într-o structură bivalentă, în care aberaţia propagandistică coexistă cu normalitatea, concertul are pasaje poetice, intercalate secvenţelor muzicale. “O selecţie de poezii scrise de copiii de dinainte de 1989 vor fi recitate, pe parcursul concertului.

De asemenea, din culise se vor auzi râsete şi glasuri de copii care se joacă.

"Am dorit ca prin aceaste elemente să evidenţiem universul copilăriei, peste care se greva, cu perfidie, îndoctrinarea. Este o perioadă din istoria noastră care nu trebuie ştearsă cu buretele, ci rememorată cu scopul de a fi mai bine înţeleasă”, a mai spus dirijorul Voicu Popescu. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite