Concerte ilegale la „Zone Arena”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul sectorului 2 Neculai Onţanu a cerut reprezentanţilor S.C.Arena Invest S.R.L desfiinţarea scenei pe motiv că nu există autorizaţie de construire şi nici de funcţionare. Astăzi ar fi trebuit să înceapă acţiunea de demolare, însă patronul societăţii nu se află în ţară. Reprezentanţii primăriei se pregătesc de acţiunea în judecată.

Decizia primarului de a desfiinţa cel mai mare spaţiu destinat concertelor din Capitală, Zone Arena, a venit în urma numeroaselor sesizări din partea vecinilor care se plângeau de zgomot şi de locurile de parcare furate.

„Concertele ţin până după 12 noaptea, sunt bătrâni care vor să se odihnească. În plus, oamenii care vin acasă de la serviciu nu-şi mai găsesc libere locurile de parcare din faţa blocului pentru că le sunt ocupate de cei care vin la concert. Nu mai spun de spaţiul verde care a fost călcat în picioare”, ne-a declarat primarul Onţanu.

În plus, edilul le-a solicitat reprezentanţilor societăţii S.C.Arena Invest S.R.L să desfiinţeze toate construcţiile existente în zona Arena din strada Barbu Văcărescu nr. 164 D pe motiv că „au fost executate fără autorizaţie de construire şi fără a avea avizele şi acordurile necesare unei bune funcţionări“.

Demolare sau judecată


În replică, Dorian Ciubuc patronul societăţii declară că nu există nicio construcţie şi că nu are ce să dărâme. „Scena este o construcţie modulară ridicată pe un teren privat. Nu văd ce ar trebui să demolăm dar mă voi lămuri săptămâna viitoare când mă întorc în ţară”, ne-a declarat Ciubuc.
În notificarea trimisă societăţii, primarul dădea ca termen pentru începerea demolării data de astăzi însă este dispus la concesii. „În cazul în care primim din partea lor un răspuns că înţeleg situaţia şi vor propune un plan de dezafectare, vom accepta acest plan şi îl vom urmări. În caz contrar, vom începe o acţiune în instanţă“, a mai spus Onţanu.

Complexul de un milion de euro

Complexul Zone Arena a fost inaugurat la 2 mai cu concertul lui George Dalaras şi promitea a fi o nouă Mecca a distracţiei. Spaţiul de circa trei hectare poate găzdui târguri şi expoziţii iar scena este, potrivit organizatorilor, cea mai mare din ţară, solicitând o investiţie iniţială de un milion de euro. Aici au avut loc concertele Aerosmith, Cranberries iar la 2 octombrie este programat concertul Ozzy Osbourne.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite