Concert pentru tinerii de altădată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Arşinel şi soprana Bianca Manoleanu vor cânta la Universitatea Naţională de Muzică. Evenimentul  se înscrie în campania aniversară Apa Nova, la împlinirea a 10 ani de activitate în Capitală şi intitulată „ Tu faci Bucureştiul !“

Intrare este liberă pentru spectatorii care sunt aşteptaţi luni seara de la ora 18,00 la concertul „Melodii din Bucureştiul de Altădată“ de la sala George Enescu a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti. Incursiunea muzicală în trecutul de poveste a Capitalei va fi susţinută de Alexandru Arşinel şi soprana Bianca Manoleanu, acompaniaţi de orchestra „Spirit Brasse Ensemble“. 

Concertul este doar unul dintre evenimentele dedicate bucureştenilor şi organizate în cadrul campaniei „Povestiri de Bucureşti ale Tinerilor Urbani de Altădată“, care a început la 1 octombrie, derulată de către Primăria Muncipiului Bucureşti şi Apa Nova în parteneriat cu Centrul de Informare ONU pentru România şi „Adevărul“. 
Toată luna octombrie este dedicată persoanelor vârstnice care vin în această campanie cu poveştile lor pentru a-i ajuta pe tineri să înţeleagă mai bine trecutul.


Expoziţie cu fotografii din vechiul Bucureşti

 Campania „Tu faci Bucurestiul !“ cuprinde în acest an o serie de acţiuni lunare menite să marcheze aniversarea unei companii legate de existenţa oraşului. Astfel luna octombrie, este  dedicată persoanelor vârstnice a căror zi internaţională a fost desemnată de ONU şi sărbătorită pe 1 octombrie.
În cadrul campaniei se vor strânge fotografii vechi şi poveşti cu protagoniştii pentru o expoziţie fotografică ce va fi amplasată în Capitală. 

Se pot trimite fotografiile bătrânului Bucuresti în format electronic însoţite de textul descriptiv la următoarea adresă: contact@deceiubimbucurestiul.ro pentru a fi incluse în expoziţie.


Studenţi de altădată

Timpul liber în Bucureştiul de altădată însemna Cinema, Dalles, matineu la Tănase, Operetă, bibliotecă, plimbări prin Cişmigiu şi întâlnirile în baruri şi localuri. Aici se întâlneau mai mulţi, făceau chetă şi în funcţie de suma adunată îşi cumpărau de mâncat chifteluţe şi bere. Când strângeau bani, mergeau la cinema, la filme  ruseşti, româneşti sau din RDG.

Din fotografiile foştilor tineri se conturează viaţa lor studenţească. Viaţa de student la finalul anilor ’50 era dificilă, mai ales pentru cei care veneau din provincie. Astfel, fiecare dintre ei primea o cartelă de mâncare pentru a lua un prânz la cantină. Din când în când, mai ales când mâncarea era rea, împărţea porţiile între ei şi de restul banilor îşi cumpărau ingrediente pentru un sendviş seara: o jumătate de pâine cu1 leu, 100 grame de parizer, de 11 lei.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite