Concediate de la CFR de ziua lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 10.000 de angajaţi CFR, dintre care peste 2.000 din Capitală, îşi vor pierde locurile de muncă, până luna viitoare, de la toate cele trei societăţi: Călători, Infrastructură şi Marfă.

 De la CFR Călători şi Infrastructură urmează să plece, până în aprilie, 1.100, respectiv 800 de angajaţi. Cele mai multe concedieri vor fi făcute la CFR Marfă, de unde aproape 6.800 de angajaţi vor fi puşi pe liber chiar de mâine, 8 martie.

Şi-au păstrat serviciul „pe ochi frumoşi“
Astfel, de Ziua Femeii, potrivit preşedintelui Alianţei Federaţiilor Naţionale CFR, Ion Molea, vor pleca la nivel naţional circa 2.200 de angajate, dintre care 450 din Capitală, majoritatea aflate în funcţii de magazinere sau casiere. „Oamenii nu s-au dat afară pe criterii de performanţă sau pentru că ar fi adus vreun prejudiciu societăţii. Majoritatea au reuşit să rămână pe ochi frumoşi. Nu contează dacă sunt femei şi e ziua lor! Sunt date afară“, a declarat liderul sindicaliştilor. El a adăugat că în sistem s-au făcut deja concedieri încă de anul trecut, când au fost nevoiţi să plece 1.800 de oameni care nu aveau încă vârsta pensionării.

„Nu facem discriminări“

În replică, directorul general al CFR Marfă, Mihai Frăsinoi, a declarat că restructurările au fost inevitabile şi că principalele criterii pe baza cărora s-au făcut sunt absenţele nemotivate ale angajaţilor, afectarea bugetului societăţii de către aceştia sau abaterile grave. „La 5 martie a expirat preavizul. Luni, 8 martie, voi semna deciziile de concediere. Pleacă şi femei şi bărbaţi. Nu facem discriminări“, a spus reprezentantul CFR. Cei disponibilizaţi vor primi ajutor de şomaj şi o sumă de două ori mai mare decât salariul mediu net pe economie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite