Bucureşti: Comisarul-şef Mircea Moraru a fost condamnat la 3 ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ofiţer de la Direcţia buget-contabilitate din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) a fost astăzi condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare de Curtea de Apel Bucureşti (CAB) pentru luare de mită.

În perioada ianuarie-aprilie, câţiva lucrători de poliţie au fost detaşaţi în Italia, în cadrul programelor de cooperare poliţienească ITARO şi TASK FORCE.

Agenţilor le-au fost decontate anumite cheltuieli efectuate în interes de serviciu, pe care aceştia le-au suportat în timpul misiunilor desfăşurate în Italia, conform Agerpres.

Comisarul Mircea Moraru a solicitat şi a primit, de la opt lucrători de poliţie, 6.600 de lei, pentru ca, în schimb, în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, să urgenteze şi să îndeplinească formalităţile legale referitoare la procedura de restituire a sumelor de bani cheltuite de poliţişti în misiuni, susţin procurorii.

DNA a dispus instituirea sechestrului în vederea confiscării speciale, prin poprirea sumei de 6.600 lei aflată într-un cont bancar aparţinând inculpatului.

Comisarul-şef a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) la data de 6 iunie 2008.

Mircea Moraru a fost condamnat la data de 19 februarie la trei ani de închisoare cu suspendare pnetru luare de mită de la opt poliţişti români detaşaţi în Italia, anunţă Agerpres.

El a făcut recurs la decizia instanţei, la Curtea de Apel Bucureşti, dar şi acesta a fost respins astăzi. De asemenea, CAB a decis restituirea sumei de 800 de lei către Iulian Dinca, a sumei de 900 de lei către Claudiu Petre Santa şi 150 de euro către Gheorghe Mureşan. Instanţa a mai hotărât menţinerea sechestrului asigurător asupra sumei de 6.600 de lei şi confiscarea a 4.250 de lei.

Decizia poate fi atacată cu recurs doar la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite