Bucureşti: Comedia „S-a sfârşit cum a început”, la Teatrul Naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premiera oficială va avea loc la data de 3 iunie a.c. iar spectacolul poate fi vizionat şi astăseară de la ora 20..0 şi mâine seară, de la aceeaşi oră.

Scrisă de irlandezul Sean O’Casey, şi tradusă de profesorul Andrei Bantaş, piesa este o comedie bufă despre cum se poate alege praful de o casă.

Publicul asistă la un „experiment” matrimonial pus la cale de doi soţi care vor să se convingă care dintre ei este mai nefericit în căsnicie – bărbatul, cu muncile lui agricole sau femeia, cu nesfârşitele treburi casnice.

Ea, Lizzie, pleacă la câmp, iar el, leneşul Darry, împreună cu prietenul său cel nătâng, Barry, se apucă de treburile gospodăreşti, pe care le fac aşa de „bine”, încât reuşesc să demoleze casa, într-o manieră în care, poate, doar Stan şi Bran ar mai fi fost în stare.

Povestea evoluează ca o farsă spumoasă, care pendulează între absurd şi sublim.


Regia spectacolului este semnată de Horaţiu Mălăele, muzica îi aparţine lui Nicu Alifantis, decorurile sunt create de Ştefan Caragiu, iar costmele sunt realizate de Ştefania Cenean

„<S-a sfârşit cum a început> este un spectacol, după un text al irlandezului Sean O'Casey, ce poate vorbi curioşilor analitici despre destin, viaţă şi moarte şi raportul lor metafizic cu fiinţa umană, sau despre dogme, dictatură şi bestialitate, şi consecinţele lor dezastruoase în plan social şi, respectiv, familial, sau despre relaţia ontologică spaţiu-timp-loc, sau despre mutaţii pământene programate sau accidentale, ce pot ului Firea şi enerva Natura, şi aşa mai departe. Foarte bine. Personal cred că avem de-a face cu o comedie”, spune Horaţiu Mălăele.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite