Comando anti-ţânţari, la Primăria Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilul-şef Sorin Oprescu a înfiinţat săptămâna trecută un "Comandament de Monitorizare" a activităţii de igienizare şi de combatere a tânţarilor, ce va lupta cu micile vietăţi din Capitală.

Din comandament fac parte directorii direcţiilor de Utilităţi Publice şi de Inspecţie ale primăriei, şefii ALPAB, cei ai Administraţiei Spitalelor, de la Administraţia Cimitirelor, RADET, Apa Nova şi Poliţia Comunitară. Nu lipseşte din fruntea acestui comandament reprezentantul Societăţii 3D- Bucureşti, care are contract cu primăria pentru deratizarea şi dezinsecţia Bucureştiului.

Liderul echipei antiţânţari este însuşi primarul Capitalei, Sorin Oprescu, care a promis că se va întruni cu toţi membrii comandamentului săptămânal „pentru a stabili planul şi programul de acţiuni în vederea aplicării eficiente a planului de combatere ţânţari larve şi adulţi".

Reprezentanţii municipalităţii spun că această comisie nu are o componenţă întâmplătoare, pentru că fiecare direcţie sau instituţie are un rol bine definit. „Larvele se dezvoltă în reţelele de termoficare, în canalizări, pe luciul apelor, în zonele cu multă vegetaţie, adică în parcuri şi cimitire. De aceea trebuie să participe la combaterea insectelor toate direcţiile”, a spus Manuela Dediu, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Bucureşti. Poliţiei Comunitare îi revine rolul de a evacua zonele unde se pulverizează insecticidul, pentru a fi evitate intoxicările.

Lupta târzie cu ţânţarii, pornită abia la mijlocul verii, a fost pusă de autorităţi pe seama vremii, ploile abundente din ultimele luni spălând substanţele date de societatea 3D - Bucureşti.

Ţânţarii, scumpi în Bucureşti


Primăria Bucureşti plăteşte anual de 28 de ori mai mult decât administraţia din Budapesta pentru stârpirea ţânţarilor. PMB a plătit anul trecut firmei SC 3D România SA 4,3 milioane de euro pentru stârpirea ţânţarilor şi alţi 2,5 milioane de euro pentru stârpirea şobolanilor, în total 6,8 milioane de euro. Primarul Sorin Oprescu s-a declarat în repetate rânduri nemulţumit de serviciile societăţii 3D- Bucureşti şi intenţionează să organizeze licitaţie pentru a găsi altă societate. „În toamnă va avea loc o licitaţie internaţională şi vom găsi o altă societate. Nu puteam să face acest lucru în toiul verii, rămâneam fără serviciu de dezinsecţie”, a mai spus Manuela Dediu.




București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite