Bucureşti: Codul galben de ninsori împânzeşte sudul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 11 judeţe din sudul şi sud-vestul ţării şi în municipiul Bucureşti ninge aproape continuu începând de azi-noapte. Potrivit meteorologilor, atenţionarea de cod galben de ninsori este valabilă până la ora 22.00. Judeţele vizate sunt Caraş-Severin, Gorj, Dolj, Olt, Teleorman, Mehedinţi, Ialomiţa, Brăila, Călăraşi, Ilfov şi Giurgiu.


În aceste zone, vântul viscoleşte cu putere şi pe multe străzi s-a format polei, dând bătăi de cap şoferilor. Temperaturile scăzute de aseară vor continua să se manifeste şi astăzi. Cu toate că zonele cele mai friguroase vor fi cele din nord-estul ţării, atenţionarea de cod galben vizează doar zona de sud.

„Temperaturile cele mai scăzute se înregistrează în nordul Moldovei şi în zonele depresionare. Vremea va fi mai călduroasă în sudul şi sud-vestul ţării“, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, meteorologul de serviciu de la Administraţia Naţională de Meteorologie.


Temperaturile maxime înregistrate astăzi se vor situa între -7 şi 3 grade, iar cele mai ridicate valori sunt în zona litoralului. Vântul este mai intensificat în special în zona de munte şi în vest. În Bucureşti, temperaturile variază în jurul valorii de 0 grade.

De marţi va fi mai bine
Mâine, vremea rămâne la fel de friguroasă, dar dispare atenţionarea de cod galben, micşorându-se riscul de manifestare a precipitaţiilor.
Vântul va mai fi puternic în Dobrogea, Moldova şi la munte. Temperaturile maxime din Capitală vor atinge valoarea de 1 grad Celsius.
De marţi, vremea se îmbunătăţeşte uşor. Încălzirea este timidă, dar îndeajuns încât să transforme ninsorile în lapoviţe şi ploi în vestul ţării.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite