Cluburile din campus, motiv de ceartă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) vrea ca barurile şi cluburile din campusuri să fie deschise doar până la ora 24.00. Majoritatea studenţilor nu rezonează cu propunerea celor care îi reprezintă. Tinerii care îşi doresc să vadă închise uşile cluburilor din campus după miezul nopţii se plâng că a crescut numărul scandalurilor.

Reprezentanţii UNSR încurajează extinderea propunerii legislative care majorează amenzile pentru încălcarea liniştii publice și asupra cluburilor, barurilor și cafenelelor din campusurile studențești. „Mulţi studenţi se plâng de zgomotul infernal provenit de la terase şi cluburi. Spre exemplu, rezidenţii din campusul Regie sunt exasperaţi de zgomotul pe care îl fac cluburile deschise până la ora 6.00 dimineaţa“, a declarat Ion Poenaru, preşedintele UNSR.

„E haos în campus!“
Propunerea liderilor UNSR a stârnit dispute în rândul studenţilor din Campusul Regie. Studentul de rând nu este însă fericit de proiectul celor din organizaţie. „Suntem tineri. E campus studenţesc, nu azil de bătrâni“, s-a plâns Adrian, student în ultimul an, la Inginerie.
Un alt student care nu este de acord cu propunerea reprezentanţilor UNSR este Robert, care consideră că nu va putea fi aplicată. „Eu nu cred că vor reuşi să închidă cluburile din Regie. Nu mi se pare normal să-mi impună cineva să mă distrez doar la anumite ore“, a spus el. Liderii studenţilor au însă argument  solide pentru susţinerea iniţiativei.

Ion Poenaru a explicat că mulţi dintre cei care frecventează cluburile şi barurile din Regie nu sunt studenţi. „E haos în campus. Numărul de furturi a crescut faţă de anul trecut. Mulţi studenţi vin şi se plâng că nu pot să înveţe. Sunt şi multe scandaluri şi bătăi“, a mai declarat Ion Poenaru.
Un incident violent petrecut în campus acum două săptămâni a pus capăt răbdării liderilor studenţilor. „În miezul nopţii am auzit ţipete, urlete, iar când am coborât am dat nas în nas cu nişte echipaje ale BGS care încercau să calmeze un grup de bătăuşi crae se încălziseră în cluburile din zonă“, a mărturisit Poenaru, care şi el locuieşte în Complexul Studenţesc Regie.

„Noi avem o campanie «Împreună pentru liniştea Capitalei» şi am avut destule acţiuni şi prin Regie. dar cel mai important este ca cei care sunt deranjaţi să  anunţe poliţia. Noi nu putem interveni decât dacă vecinii cluburilor anunţă“, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisar-şef Christian Ciocan.

Măsuri drastice
Pentru a-şi duce la capăt proiectul UNSR intenţionează să ceară sprijinul directorilor campusurilor studențești din țară, al conducerii Universităților care au în patrimoniu cămine studențești, pentru sancţionarea încălcării ordinii publice în campusuri. Nici celelalte organizaţii studenţeşti nu sunt de acord cu iniţiativa UNSR. „Dacă tot vor să facă pe lupul moralist, cei de la UNSR să înceapă mai întâi cu ei, care organizează cel puţin două petreceri săptămânal, în cluburi, după miezul nopţii“, a declarat liderul Uniunii Studenţilor din România, Andrei Botez. Până una-alta, însă, organizaţia trebuie să-i convingă şi pe studenţii mai petrecăreţi care nu agreează ideea de a pleca din club de-abia când petrecerea se încinge.

„Atmosfera din campusul Regie ar fi prea plictisitoare fără cluburi şi terase deschise noaptea“
Georgiana Hanu, studentă Politehnică, anul al III-lea

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite