Clădiri monument istoric, apărate cu săbii şi scuturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 30 de persoane s-au strâns în faţa Ministerului Culturii cu săbii şi scuturi cerând-i ministrului Kelemen Hunor să nu declaseze cele şase monumente puse în discuţie de Direcţia de Cultură de pe Buzeşti Berzei.

În cazul în care vor fi declasate, clădirile urmează să fie demolate. Monumentele care sunt în discuţie de pe Buzeşti Berzei sunt Berzei 81, Berzei 89, Cameliei 24, Baldovin Pârcălabu 16, Baldovin Pârcălabu 18 şi Hala Matache.

Demolările din zona Berzei-Buzeşti, efectuate de municipalitate pentru a face loc bulevardului ce va face legatura între Piaţa Victoriei şi Palatul Parlamentului şi urmăreşte reducerea traficului pe axa centrală Nord-Sud, Magheru-Bălcescu-Brătianu-Cantemir şi constituie o alternativă a acestui traseu.


“Ministrul nu este nici arhitect şi nici urbanist”


Lucrările, care au început în primăvara anului trecut, au stârnit în numeroase rânduri reacţii de protest din partea ong-urilor şi a opiniei publice.
 “Am venit să cerem să nu înceapă procedura de declasare şi clădirile să rămână monumente istorice”, a spus Nicuşor Dan, preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul.

Reprezentanţii Ministerului Culturii spun că analizează măsura în care poate colabora cu ONG-urile.
“Într-adevăr, ultima semnătură o are ministrul, dar ministrul nu este nici arhitect şi nici urbanist şi trebuie să respecte în primul rând legea, iar legea este că instituţia abilitată să dea o soluţie profesionistă este Comisia Monumentelor Istorice”, a spus Radu Enache, purtătorul de cuvânt al Ministerului Culturii.






București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite