Bucureşti: Clădire veche de 80 de ani, prăbuşită peste linia de tramvai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O clădire părăsită de pe Calea Măşilor s-a prăbuşit azi-dimineaţă, în jurul orei 10.00, peste linia tramvaiului 21, pe sensul de mers dinspre Sfântul Gheorghe spre Obor.

„Mă uitam pe geam şi am văzut cum a căzut clădirea din faţa casei mele. S-a simţit ca la cutremur. M-am speriat, fiindcă în aceasta locuiau trei oameni ai străzii“, a spus una dintre vecine, Florica Cristache.

Proprietarul nu este de găsit
Clădirea care s-a prăbuşit este veche de circa 80 de ani şi a fost părăsită de către proprietari, iar vecinii spun că a fost lăsată în paragină de actualul proprietar care nu este de găsit. Vizavi este o clădire care se află în aceeaşi situaţie, dar care este locuită de trei familii.

Lefter Dorinel, director în cadrul Primăriei Sectorului 2, a declarat că nu ştia despre starea clădirii. „Nu am fost informat de un eventual pericol în acea zonă. Atât tavanul cât şi faţada clădirii au căzut din cauza ploilor care au afectat structura de rezistenţă“, a mai spus reprezentantul Primăriei Sectorului 2. Doi angajaţi ai Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) au venit imediat la faţa locului şi au degajat linia blocată de cărămizile căzute.

Trafic rutier restricţionat
Nu au fost înregistrate victime, dar molozul a acoperit atât banda I, cât şi liniile de tramvai. Traficul rutier pe Calea Moşilor până la intersecţia cu Strada Hristo Botev a fost restricţionat pe banda 1 de circulaţie. „Pentru că circulaţia a fost restricţionată, liniile 16 şi 21 au fost deviate, pe trasel Sfânta Vineri- Călăraşi-Traian- Ferdinand“, a declarat purtătorul de cuvânt al RATB, Mihai Vlădărău. Până la închiderea ediţiei, circulaţia rutieră în zonă nu revenise la normal.

Primarul Neculai Onţanu a sesizat Inpecţia de Stat în Construcţii şi Primăria Capitalei, în legătură cu prăbuşirea zidului, iar proprietarii au fost amendaţi cu 7.000 de lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite