Circul Globus a câştigat trei premii la Festivalul Internaţional de Circ de la Monaco

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circ&Variete Globus va prezenta mâine, în cadrul unei conferinţe, premiile câştigate la Festivalul de la Monte Carlo.

În perioada 14 – 30 ianuarie 2011, trupa Circului Variete Globus, Alma’s a reprezentat România şi Primăria Municipiului Bucureşti la festivalul de la Monaco şi a câstigat următoarele premii:
 
1.  Clown-ul de bronz
2.  Premiul Asociaţiei Europene a Circului
3.  Premiul Televiziunii Monte Carlo
 

Festivalul Internaţional de Circ de la Monte Carlo este cotat în lume ca fiind cea mai valoroasă şi mai puternică competiţie de Artă a circului. Doar simpla participare, în cadrul acestui concurs demonstrează că momentele artistice selectate sunt cele mai bune pe plan mondial. Selecţia este deosebit de riguroasă, echipa de specialişti alegând pe parcursul unui an din zeci de mii de numere de pe tot globul. Festivalul de la Monte Carlo este echivalentul în sport a Olimpiadelor sau a Campionatelor Mondiale iar în artă, a premiilor Oscar în cinematografie.


 Festivalul de Circ de la Monaco, cea mia importantă competiţie de artă a circului

În competiţie în acest an au participat 15 ţări cu 40 de momente artistice în două spectacole diferite de câte patru ore fiecare. Trupa Alma’s a fost prezentă în cadrul Festivalului în fiecare din cele două spectacole cu câte un moment. În spectacolul A a evoluat cu numărul de „Globuri”, o creaţie tehnico-artistică aeriană cu elemente de magie, dans şi acrobaţie. În spectacolul B, trupa Circ & Variete Globus a concurat cu momentul de acrobaţie aeriană pe eşarfe într-un tablou unic al performanţei şi eleganţei artistice, al baletului atât la sol cât şi la 8 metri înălţime. În ambele numere în scenă au evoluat 22 de artiste-acrobate pe muzică live interpretată de Liana Lungu. Liana Lungu este cea care a scris şi textele în limba franceză impresionându-i pe spectatori. Muzica a fost realizată de trupa K1 în compoziţia lui Dani Alexandrescu. Creaţia artistică a celor două numere a fost realizată de Brînduşa Novac şi Ama Butoiescu.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite