Cine sunt şi ce palmares au regizorul şi actorii din “Blonda, chiorul şi piticul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regizorul Ştefanis Lupu este un necunoscut pentru oamenii de teatru din Capitală. Nici actorii nu deţin un palmares bogat. Singurul cunoscut de public este actorul Cristi Martin, cel care a jucat într-o reclamă rolul unui nebun care întreba "Cât costă halatul".

Scenariul şi regia spectacolului produs de misteriosul „Teatru Odiseu" sunt semnate de Ştefanis Lupu, artist al cărui nume nu pare să le spună nimic oamenilor de teatru solicitaţi de „Adevărul". Ştefanis Lupu este primul care a insinuat intervenţia cenzurii de natură politică, acuzând, fără a aduce dovezi, că ea ar fi dus la hotărârea Iustinei Cornel, directoarea Universităţii Populare „Ioan I. Dalles", de a nu mai găzdui alte reprezentaţii ale producţiei „Blonda, chiorul şi piticul".

Lupu este un personaj misterios, pentru că nimeni din lumea teatrului profesionist nu pare să fi auzit de acest nume şi de „performanţele" sale artistice anterioare. Investigaţiile făcute de „Adevărul" arată că, în actele pe care Asociaţia Kubart (semnatara protocolului) le-a depus la Sala Dalles, pentru a intra în programul de „teatru pentru tineret" - prin care Cornel dorea să valorifice potenţialul celor două săli de spectacole ale instituţiei -, reprezentantul asociaţiei se numeşte Fănel Lupu şi se declară absolvent de „Spiru Haret", care a montat la Târgovişte „D'ale carnavalului" şi alte „texte clasice".


"Nu a existat niciun spectacol montat de Lupu"


Reprezentanţii teatrului târgoviştean „Tony Bulandra" spun că nu-şi amintesc ca la acest teatru, care există din 2002, să fi existat vreun spectacol montat de Lupu şi că este posibil ca acesta să se fi produs într-un spaţiu pentru amatori.

„Asociaţia Kubart a propus un repertoriu de spectacole clasice, ulterior propunând şi o piesă scrisă de Fănel Lupu, cu titlul «Blonda, Chiorul şi piticul». Fiind deschisă către promovarea tinerelor talente, conducerea Universităţii a acceptat punerea în scenă a acestei piese", se arată în comunicatul Sălii Dalles.
„Nu se poate accepta ca în lăcaşul moştenirii lui Ioan I. Dalles să se profileze o piesă cu subiect satiric plin de scene de-a dreptul obscene, cu conotaţie pornografică", declară Iustina Cornel, care adaugă că oricând îl aşteaptă pe Lupu înapoi la Dalles, „să vină să monteze ceea ce ne-a promis: texte clasice".

image

Blonda, absolventă de teatru

Adriana Drăguţ Jighirgiu, actriţa care a jucat în rolul blondei, a absolvit Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti în anul 1999.

Ea a colaborat cu Teatrul Arca şi Teatrul Inexistent şi a mai jucat anul trecut în musicalul „Supermarket", regizat de Theo Herghelegiu.

image

Cristi Martin, cunoscut din rolul de nebun

Cristi Martin, în rolul politicianului ­analfabet şi corupt , este singurul cunoscut în lumea teatrului. Actorul în vârstă de 35 de ani a făcut parte din trupa lui Florin Călinescu şi l-a interpretat pe Mitică Dragomir în emisiunile „Serviciului Român de Comedie". Notorietatea însă i-a fost adusă de o reclamă une a avut rolul unui nebun care întreba "Cât e halatul?".

image

Ovidiu Usvat, actor şi regizor la început de carieră

Ovidiu Usvat, în vârstă de 25 de ani, cel care joacă rolul poliţistului, a mai jucat la Clubul La Scena, printre altele în spectacolul „Cineva are să vină", de Jon Fosse, pe care l-a şi regizat. Darius Munteanu a interpretat, şi el, personaje în câteva spectacole din sfera teatrului independent.

Informaţiile despre activitatea profesională a celorlalţi actori, Darius Munteanu şi Cătălin Braticevici sunt inexistente.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite