Bucureşti: Cine n-are Moş Crăciun să-şi cumpere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un Moş Crăciun cu barbă autentică costă 600 de lei pentru 40 de minute, cu 100 de lei mai mult decât unul cu barbă artificială. Cererea de Moşi este foarte variată, bucureştenii au început deja să-şi facă rezervările, iar firmele de profil câştigă şi zeci de mii de euro în această perioadă.

Moş Crăciun este nelipsit în luna decembrie de la serbările şcolare, de la petrecerile organizate de firme pentru copiii angajaţilor, dar şi de la multe dintre întâlnirile de familie. Noul trend în această iarnă este închirierea de moşi cu barbă naturală.

Profit de 10.000 de euro
Spre exemplu, la firma Rent a Santa, închirierea unui Moş Crăciun cu barbă naturală costă 600 de lei. Moşul cu barbă naturală de aici, Ştefan, are 55 de ani şi lucrează la Rent a Santa de trei ani, de când s-a înfiinţat firma. Este de profesie croitor, iar în perioada sărbătorilor intră cu plăcere în rolul Moşului.

Pentru cei mai puţini pretenţioşi, care nu ţin neapărat ca barba moşului să fie autentică, preţurile sunt ceva mai mici. Astfel, închirierea unui Moş Crăciun cu barbă artificială costă 500 de lei pentru 40 de minute. Firma îşi desfăşoară activitatea în intervalul 7-26 decembrie şi reuşeşte să câştige nu mai puţin de 10.000 de euro, în condiţiile în care are numai trei Moşi. 

Perioada de vârf, 19-26 decembrie
Moş Crăciun vine într-un decor special pregătit. La început, spiriduşul-şef află toate detaliile despre copil de la părinţi şi realizează scrisorica cu faptele rele şi bune ale micuţului.

„Părinţii ne cer de cele mai multe ori să-i mustrăm pe copii. Nu este stilul Moşilor noştri. Crăciunul este un motiv de bucurie, iar Moşul este cald şi vine încărcat cu cadouri“, spune Bogdan, patronul firmei Rent a Santa.

Dacă în restul timpului, pentru cei care vor mai mult de 40 de minute, firma practică o reducere de circa 100 de lei, nu acelaşi lucru se întâmplă şi în perioada în care sunt cele mai multe solicitări, adică între 19 şi 26 decembrie.

Moş Crăciun cu barbă naturală de iac
Şi Teatrul Libelula organizează show-uri unde vedeta este Moş Crăciun. Toţi cei cinci Moşi de aici au barbă, mustaţă şi perucă din păr natural de iac, realizate de peruchieri profesionişti.

„Aceasta este varianta aleasă de firmele din Occident. Astfel, aspectul lui Moş Crăciun este extrem de îngrijit, dar şi spectaculos, părul de iac putând fi uşor de coafat“, a declarat directorul Teatrului Libelula, Emilia Nechita.

Teatrul organizează show-uri cu Moşul la evenimente corporatiste, în malluri, în grădiniţe şi şcoli, dar şi la petreceri private. Preţurile variază între 100 şi 300 de euro, în funcţie de durată, de numărul de copii şi de complexitatea evenimentului. Moş Crăciun este însoţit întotdeauna de un spiriduş, iar spectacolul durează  între 30 de minute şi o oră şi jumătate.

10.000 de euro poate câştiga în mai puţin de o lună o firmă cu trei Moşi.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite