Bucureşti: Chiriaşi în apartamente de lux, la lumina opaiţului VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă locuiesc în apartamente de peste 150.000 de euro pe chirii de nimic, locatarii dintr-un complex rezidenţial din sectorul 1 nu au deloc motive de bucurie.

Peste 20 de familii care au locuit până în urmă cu o lună în casele naţionalizate din Centrul Vechi al Capitalei au fost evacuate pentru că imobilele au fost revendicate de proprietari.

Primăria Capitalei le-a oferit în schimb apartamente într-un complex rezidenţial modern de pe şoseaua Bucureşti-Târgovişte, în sectorul 1 al Capitalei. „La început am crezut că ne-a pus Dumnezeu mâna-n cap când am văzut cât de frumoase erau apartamentele.

Nici nu se compară cu locuinţele din centru“, spune Mihai Vasilică, unul dintre locatarii care s-au mutat împreună cu familia în apartamentul spaţios.

180 de lei, chiria lunară pe trei camere de lux

Imobilul, care are trei camere, două băi, living spaţios cu bucătărie şi este mobilat cu minimul necesar pentru a se putea locui costă cel puţin 150.000 de euro la preţul pieţei. Este o sumă pe care niciuna dintre familiile evacuate nu o are pentru a-şi putea cumpăra vreodată o astfel de casă, mai ales că majoritatea membrilor acestor familii sunt şomeri.



„Chiria ne costă 180 de lei pe lună, tot apartamentul“, a mai spus Mihai. Bărbatul s-a mutat în casă împreună cu soţia, fiul, fiica, ginerele şi nora. Cei şase nu s-au putut bucura de condiţiile de lux pentru că, în ziua în care s-au mutat, reprezentanţii distribuitorului de energie electrică din zonă au confiscat contorul.

„Au trecut de atunci mai mult de trei săptămâni şi în fiecare zi am fost la Primărie, unde ni s-a promis că o să fim ajutaţi. Dormim îmbrăcaţi şi nu avem unde să ne spălăm pentru încălzirea centrală funcţionează tot pe curent electric. Nici măcar gaze nu avem, aşa că nici mâncare nu putem face“, se plânge Maria Vasilică, soţia lui Mihai.

„Vecinii nu ne-au lăsat să tragem un prelungitor“

Vecinii lor, membrii familiei Dumitru, sunt mai norocoşi. Apartamentul are măcar gaze, aşa că ei reuşesc să-şi prepare măcar mâncarea.

„Cât a fost mai cald afară ne-am descurcat, dar acum, de câteva zile, a venit gerul. Nu ne putem încălzi cu flacăra de la aragaz, plus că suntem mai tot timpul ameţiţi din cauza gazelor. Vom fi nevoiţă să transformăm livingul într-o cameră mică, vor face separeuri cu pături, ca să se adune puţină căldură“, spune Costel Dumitru.

Vecinii lor proprietari, cei care au dat bani grei să locuiască într-un mic paradis imobiliar, cu transport direct spre centru, păzit şi curat, nu vor să-i ajute.

image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite