Bucureşti: Centura de Nord, gata la 1 decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările la cei 20 de kilometri pe ruta Chitila-Voluntari au costat aproximativ 100 de milioane de euro.

Şoferii vor putea circula, începând de luna viitoare, şi pe tronsonul Chitila-Voluntari din Centura de Nord a Capitalei, pe câte două benzi pe sens. Lucrările de supralărgire şi modernizare a celor 20,5 kilometri, reprezentând centura de nord a Bucureştiului, au început în urmă cu aproximativ trei ani, iar rezutatele încep să se vadă din ce în ce mai bine.

În urmă cu câteva zile, premierul Emil Boc, împreună cu ministrul transporturilor Anca Boagiu, a inspectat lucrările de pe şantierul centurii, ajungând la concluzia că acestea sunt aproape gata, iar noua porţiune de şosea ar putea fi redată circulaţiei auto. „Toţi cei 20 de kilometri pe ruta Chitila-Voluntari trebuie sa fie daţi în circulaţie. Mai sunt zile călduroase şi trebuie să fiţi pregătiţi să terminaţi“, le-a spus acesta muncitorilor.

Pasajele, gata în proporţie de 65%

În plus, trei pasaje de pe Centrura de Nord a Bucureştiului ar putea să fie date şi ele în folosinţă curând, muncitorii lucrând de zor pentru a termina la timp. Pasajele Chitila şi Otopeni sunt gata în proporţie de 65% şi s-ar putea circula pe ele chiar de la sfârşitul acestei luni.
De asemenea, la propunerea Ministerului Transporturilor, Comisia Europeană va finanţa construcţia altor două tronsoane ale centurii care fac legătura cu autostrăzile Bucureşti-Piteşti şi Bucureşti-Constanţa. Costurile pentru acestea vor fi de circa 120 milioane euro.
„Am fost la Bruxelles pentru a vedea dacă putem introduce capetele de centură pe finanţare europeană. Şi am o veste bună, Comisia a acceptat“, a declarat ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite