VIDEO Cel mai şocant film este pe ecrane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pelicula „Antichrist“, în regia lui Lars von Trier, a fost lansată pe marile ecrane din România.

Catalogat de publicaţia The Sunday Telegraph drept „cel mai şocant film din istoria Festivalului de la Cannes“,  „Antichrist“ a stârnit reacţii extreme în rândul criticii şi a publicului, fiind puternic apreciat sau dimpotrivă, aspru criticat.

Publicaţia The Telegraph titra: „Filmul lui Von Trier este genial şi de aceea trebuie să-l vedeţi în timp ce The Guardian descrie revenirea regizorului pe marile ecrane ca fiind inumană“.

Nu în ultimul rând, criticul Roger Ebert se declara impresionat de opera lui Lars von Trier. „Un film puternic. Profunzimea lui e cutremurătoare. Von Trier m-a zguduit“.

Actorii principali ai peliculei, Willem Dafoe şi Charlotte Gainsbourg, sunt soţ şi soţie într-un film care poate fi descris că evoluează de la un thriller psihologic la un film horror.

„Anticristul“ a fost scris de Anders Thomas Jensen şi Lars von Trier şi este povestea unui cuplu fericit (Gainsbourg şi Dafoe) care fac un copil şi devin o familie fericită. Însă copilul lor moare cei doi decid să se izoleze şi să se retragă într-o cabană în padure unde sunt martorii unor fenomene stranii şi întâmplări oribile.

„Antichrist“ a fost distins în 2009 cu Premiul pentru cea mai bună actriţă (Charlotte Gainsbourg) la Cannes, precum şi cu Trofeul Academiei Europene de Film pentru cea mai bună imagine (Anthony Dod Mantle),

Filmul este distribuit de Transilvania Film şi a putut fi vizionat în cadrul celei de-a opta ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite