Bucureşti: Cel mai performant RMN se află la clinica Signa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investigatia prin rezonanţă magnetică făcută de RMN-ul 3 Tesla este cea mai performantă metodă de diagnostic. Pot fi depistate tumorile şi leziunile care au dimensiuni începând de la 2 milimetri.

Un echipament de acest gen mai exista şi în Centrul Remedis, centru amplasat în incinta Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila", se arată pe paginamedicală.ro.

Investigaţia prin rezonanţă magnetică la o intensitate de 3 Tesla este cea mai performantă metoda de diagnostic prin imagine. In acest fel, pot fi depistate tumorile si leziunile care au dimensiuni incepand de la 2 milimetri. Astfel, cu un RMN 3Tesla se pot identifica bolile în stadiu incipient, boli care nu pot fi depistate cu alte aparate de diagnostic. Este vorba despre boli în zona creierului, măduvei spinării, cartilagiului articular.

In ultimele doua luni au fost efectuate cu aparatul RMN 3T 150 de examinări. În cazul a 15% din numărul total de examinări au fost depistate leziuni nevizualizate la examenele anterioare, iar în 5% dintre cazuri s-au infirmat leziuni diagnosticate anterior.

Acest tip de examinare nu este iradiantă şi nu produce nici un efect nedorit asupra pacientului.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite