Celui mai gras român i-au scos 80% din stomac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stelian Jurcă, bărbatul în vârstă de 46 de ani care suferea de obezitate morbidă şi ajunsese să cântărească în jur de 350 de kilograme, a fost operat aseară în jurul orei 17.00 la Spitalul „Sfântul Ioan“ din Capitală.

În urma intervenţiei chirurgicale, cel mai gras roman, a rămas fără 80% din stomac. „Operaţia a decurs foarte bine. A durat o oră şi 10 minute, iar două ore a stat sub anestezie. Nu au fost incidente cu toate că abdomenul pacientului era foarte mare, iar ustensilele s-au dovedit a fi prea mici“, a declarat pentru „Adevarul“, Cătălin Copăescu, doctorul care l-a operat.
 
Dacă pentru a fi adus la spital a fost nevoie de ajutorul a 17 pompieri şi o salvare specială, de la salon la sala de operaţie, Stelian Jurcă a mers pe propriile picioare.
„A mers pe jos destul de mult. Faptul că atât cât a stat internat a făcut progrese şi slăbise a însemnat pentru noi că trebuie operat. Dacă îl trimiteam acasă după progres, putea să ia din nou în greutate“, a mai explicat medicul.

Stelian Jurcă nu mai ieşise din casă de mai bine de un an, pentru că doar pentru a se ridica din pat avea nevoie de ajutorul mai multor persoane.
„Viaţa mea a devenit un coşmar. Nu mai pot să mă ridic nici măcar din pat să mă duc la baie să-mi fac nevoile“, declara luna trecută, românul cu cea mai mare greutate. Bărbatul a lucrat în cadrul Poliţiei Comunitare sector 2, dar în urmă cu cinci ani a fost dat afară, pentru că nu a putut face faţă probelor sportive la care a fost supus.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite