Cei mai buni studenţi ai anului, premiaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul galei organizate de asociaţia studenţească Voluntari pentru Idei şi Proiecte (VIP) au fost premiaţi studenţi la Arhitectură, Economie, IT şi Jurnalism.



Cei patru mari câştigători ai celei de-a VIII-a ediţii a Galei Studentul Anului la secţiunile Arhitectură, Economie, IT, respectiv Jurnalism sunt Andrei Petrache, Dana Jinaru, Marius Bucur şi Liliana Ciobanu.

La Arhitectură, Andrei Petrache, student la Universitatea “Ion Mincu”, a impresionat juriul realizând proiectul unui centru de învăţare modern pentru studenţi. “Centrul cuprinde trei spaţii: pentru învăţătură, expoziţii şi o cafenea. Acestea sunt întrepătrunse printr-o curte interioară care îmbină învăţătura cu relaxarea în aer liber”, a spus Andrei Petrache, premiat de Fundaţia “Dinu Patriciu”. Premiul în valoare de 2.000 de euro i-a fost acordat de către directorul general al Fundaţiei “Dinu Patriciu”, Tincuţa Baltag.

Antreprenor în România

La Economie, Dana Jinaru de la Academia de Studii Economice a impresionat prin două eseuri despre băncile de investiţii din Statele Unite şi despre privatizarea CEC Bank. În prezent, ea colaborează cu o companie din domeniul educaţiei din San Francisco şi peste câţiva ani se visează antreprenor în România.

Marius Bucur, studentul anului la IT,  învaţă la Politehnică şi s-a evidenţiat printr-o aplicaţie Windows de stocare a datelor, un proiect care partajează spaţiul de pe server. El este hotărât să plece la un masterat în Statele Unite şi să nu se mai întoarcă în ţară. “Un informatician debutant în România poate câştiga circa 2.000 de euro lunar, în America vreo 5.000. Voi avea un alt viitor acolo”, a spus Bucur.

La Jurnalism, premiile nu au constat în bani, ci în stagii de practică. O tânără de doar 21 de ani, însă cu state vechi în mass-media, a câştigat un internship la TVR 3. Liliana Ciobanu, studentă la SNSPA, a început să lucreze într-o televiziune naţională încă de la 16 ani. Liliana a făcut şi foarte multe stagii, ajungând şi la CNN.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite