Bucureşti: Ceasurile stradale din aur, vandalizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orologiile suflate cu aur industrial, care au costat bucureştenii 35.000 de euro, au început să fie vandalizate chiar în buricul Capitalei.

Ceasul instalat în Piaţa Universităţii prezintă deja semnele unui artist urban care a desenat câte un graffiti pe fiecare dintre cele patru laturi de la baza ceasului.
Astfel, elegantele ceasuri modelate după tiparul orologiilor englezeşti au căpătat nuanţe autohtone.

Din păcate însă nu se ştie dacă cineva se va mai ocupa de îngrijrea acestor ceasuri, mai ales că cel care a dispus achiziţionarea lor, directorul Administraţei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, Radu Popa, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că “întreţinerea ceasurilor reprezintă cost zero, dată fiind garanţia de 50 de ani”.

În certificatul de garanţie al ceasurilor este precizat însă faptul că aceasta se pierde în cazul schimbării stării originale a produsului, a deteriorării mecanice (zgârieturi, deformări de vandalism, furt) sau ca urmare a influenţelor mediului sau de păstrare improprii (praf, rugină, mediu coroziv).

Directorul Popa a cumpărat cele două ceasuri la sfârşitul anului trecut, la doar o lună după ce primarul Sorin Oprescu anunţa amânarea achiziţiei catalogând-o drept „o cheltuială inutilă”. Directorul a explicat mai apoi că la data anunţului făcut de primarul general, contractul de achiziţie era deja semnat.

A mai putut modifica doar numărul de ceasuri achiziţionate, adică vor fi 10 în loc de 20. Suma contractului rămâne aceeaşi: 720.000 de euro, o parte din bani fiind folosiţi pentru repararea ceasurilor vechi ale Capitalei.

Cifră: 35.000 de euro costă ceasul de la Universitate care a fost deja deteriorat

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite